Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στη Μεγάλη Εβδομάδα μας βάζει η Κυριακή των Βαΐων
Στη Μεγάλη Εβδομάδα μας βάζει η Κυριακή των Βαΐων

Στη Μεγάλη Εβδομάδα μας βάζει η Κυριακή των Βαΐων

Χειροτονία νέου διακόνου

Η Ακολουθία του Νυμφίου

 

Την είσοδο  στα «Άγια των Αγίων» του Εκκλησιαστικού βίου, την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα σηματοδοτεί η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, που εορτάζουμε στην επερχόμενη των Βαΐων (1/4).

 

Ο μητροπολίτης Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει την εις διάκονο του Σταύρου Κελέση, εγγάμου, 28 ετών, πτυχιούχου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., πτυχιούχου Βυζαντινής Μουσικής της  Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και -έως πρότινος- λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βόλου.

  Ακολουθία του Νυμφίου

 Το απόγευμα της ς των Βαΐων αρχίζει η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, στη διάρκεια της οποίας θα εξελιχθεί, μέσα στον λειτουργικό και υμνολογικό κύκλο της Εκκλησίας, η του Κυρίου προς το Πάθος και την Ανάσταση.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές της Τοπικής Εκκλησίας την Κυριακή των Βαΐων, στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί η Ακολουθία του Νυμφίου, ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας.

Ο μητροπολίτης θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Βόλου.

Την Μεγάλη Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης.

Ο μητροπολίτης  θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Η 2η Ακολουθία του Νυμφίου θα τελείται στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, από την Κυριακή των Βαΐων έως την , από τις 9.15, έως τις 11μ.μ. 

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Iερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα της Ιεράς imd.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση