Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. ο «Εσταυρωμένος»
Στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. ο «Εσταυρωμένος»

Στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. ο «Εσταυρωμένος»

Ο Σ. Σ. Κ. Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, μεριμνά κι γι τους έγκλειστους που φιλοξενούνται, για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, στα διάφορα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων, του Δικαστικού Μεγάρου, του Κεντρικού υ Βόλου κ.α.

Η παραμονή των κρατουμένων σ' αυτούς τους χώρους δεν είναι καθόλου ευχάριστη και ανθρώπινη. Συνήθως, οι περισσότεροι δεν έχουν συγγενείς κοντά στον τόπο του εγκλεισμού τους και, ως εκ τούτου, παραμένουν με τα που τους συνέλαβαν για αρκετές ημέρες.

Άλλοι συλλαμβάνονται και περιμένουν κρατούμενοι μέχρις ότου τελειώσουν οι νόμιμες διαδικασίες, άλλοι μεταφέρονται στην πόλη για να παραστούν σε κάποια που τους αφορά κι άλλοι συλλαμβάνονται διότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα ( και πρόσφυγες).

Βεβαίως, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας τους προσφέρουν το καθημερινό τους φαγητό, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες των “φιλοξενουμένων”.

Όντως, στο θέμα αυτό υπάρχει ένα μεγάλο κενό, από πλευράς Πολιτείας.

Αυτό το κενό το καλύπτει πάντοτε η Τοπική Εκκλησία διά του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”.

Ο , προ ολίγων ημερών, κλήθηκε να ενισχύσει τους δεκάδες κρατουμέ που φιλοξενούνται στα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του “Ε”, κινητοποιήθηκε άμεσα και παρέδωσε στον αξιωματικό υπηρεσίας τα εξής αναγκαία είδη: σαπούνια, σαμπουάν, ξυριστικές μηχανές, χαρτομάντιλα, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, αφρούς ξυρίσματος κ.ά.

Όλα αυτά τα είδη, είναι καρπός έμπρακτης ς των συμπολιτών, που εμπιστεύονται τον “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ” και ανταποκρίνονται στις εκ του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση