Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Σύναξη Αγίων της επαρχίας Αγιάς – Μνήμη Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου
Σύναξη Αγίων της επαρχίας Αγιάς – Μνήμη Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου

Σύναξη Αγίων της επαρχίας Αγιάς – Μνήμη Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου

Την Σύναξη των Αγίων που διέλαμψαν στην εορτάζει η Τοπική Εκκλησία την Κυριακή 29/11. Πρόκειται για τους Οσίους Συμεών τον μονοχίτωνα και ανυπόδητο, Δαμιανό τον εν Κισσάβω, Αντώνιος τον Μέγας, Αντώνιο τον εν Βεροία, ικόλαος τον εν Βουνένοις και τον Ιερομάρτυρα και Ισαπόστολο Κοσμά τον Αιτωλό.

Την παραμονή της εορτής, στον Ιερό αό Αγίου Αντωνίου Αγιάς, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου κ. Ιγνάτιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Μνήμη του Αγίου Ανδρέου

Την Δευτέρα 30/11 η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Στην Μητρόπολη πανηγυρίζουν:

Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου υ

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου ΑΕΤ

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. εωργίου Κωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα ομιλήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση