Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΜΟΥΣΙΚΗ / Συναυλία Γρηγοριανού μέλους στην Ανάληψη
Συναυλία Γρηγοριανού μέλους στην Ανάληψη

Συναυλία Γρηγοριανού μέλους στην Ανάληψη

Μία συναυλία Γρηγοριανού μέλους σπάνιας ποιότητας, με το διεθνούς φήμης φωνητικό συγκρότημα Κονσόρτιουμ Βοκάλε Όσλο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22/10, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Η Γρηγοριανή Μουσική διαμορφώθηκε στη Δυτική Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα και αποτελεί μέχρι σήμερα την κύρια θρησκευτική μουσική της Δυτικής Χριστιανοσύνης, που γέννησε τις μεγάλες και ορχήστρες του δυτικού κόσμου.

Πέρα από την κορυφαία καλλιτεχνική αξία, τόσο της μουσικής, όσο και των καλλιτεχνών που θα την ερμηνεύσουν, η συναυλία αυτή έρχεται να προσφέρει στο φιλόμουσο κοινό του Βόλου τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει ένα είδος μουσικής το οποίο ουσιαστικά υπήρξε ο προπομπός της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής.

Παράλληλα, η συναυλία αυτή θα φέρει το κοινό, μέσω της μουσικής, σε επαφή με την Χριστιανική πνευματικότητα. Ο κατανυκτικός και συγχρόνως επιβλητικός ήχος θα μεταδώσει την ατμόσφαιρα μιας εποχής, στην οποία ο χριστιανισμός εδραιώνεται σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο.

Τέλος, με την ευκαιρία αυτής της μοναδικής συναυλίας, θα ψηλαφίσουμε ξανά την πολιτιστική προσφορά της Χριστιανικής Ανατολής στη Δύση, καθώς το Γρηγοριανό θρησκευτικό τραγούδι δέχθηκε όλη την πνευματική και καλλιτεχνική επίδραση της δικής μας Ανατολής, που για μια ακόμη φορά προσέφερε απλόχερα τον πολιτισμό της και συνετέλεσε στη διαμόρφωση του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση