Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Σεμινάριο Τελετουργικής στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Σεμινάριο Τελετουργικής στην  Μητρόπολη Δημητριάδος

Σεμινάριο Τελετουργικής στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Τριάντα , ως προς τον χρόνο ς, της Μητροπόλεως θα παρακολουθήσουν ενεργά το Σεμινάριο Τελετουργικής, το οποίο θα λειτουργήσει, σε συστηματική, εβδομαδιαία βάση, κατά την φετινή Ιεραποστολική χρονιά, στον Ιερό αό Αγίων Αναργύρων Βόλου.

Η πρωτοβουλία αυτή της τοπικής Εκκλησίας εντάσσεται στο πρόγραμμα διαρκούς επιμόρφωσης του Ιερού Κλήρου και συνεχίζει μία μακρά λειτουργικής και τελετουργικής εμπειρίας των Κληρικών μας, με σκοπό την εκπαίδευσή τους στις λεπτομέρειες της Λειτουργικής ς της Εκκλησίας μας, που αποτελεί το επίκεντρο της όλης διακονίας τους.

Τον Αγιασμό ενάρξεως του σεμιναρίου τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος (2/11), ο οποίος ανέλυσε διεξοδικώς την λογική και την στοχοθεσία του εν λόγω εγχειρήματος, επισημαίνοντας την σημασία απόκτησης λειτουργικού ήθους από τους κληρικούς.

Κάλεσε τους εκπαιδευόμε κληρικούς να αγαπήσουν την λατρευτική της Εκκλησίας μας, να την υπηρετούν με ζήλο και συνέπεια, εισάγοντας και το ποίμνιό τους στα ενδότερά της, καθώς αυτή αποτελεί την πεμπτουσία της Ορθόδοξης πνευματικής ζωής.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν έμπειροι και τα μαθήματα θα αφορούν τις Ιερές Ακολουθίες όλου του εορτολογικού κύκλου, καθώς και την τελετουργία των Ιερών Μυστηρίων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση