Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Σεμινάριο Τελετουργικής στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Σεμινάριο Τελετουργικής στην  Μητρόπολη Δημητριάδος

Σεμινάριο Τελετουργικής στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Τριάντα νέοι, ως προς τον χρόνο χειροτονίας, κληρικοί της Μητροπόλεως Δημητριάδος θα παρακολουθήσουν ενεργά το Σεμινάριο Τελετουργικής, το οποίο θα λειτουργήσει, σε συστηματική, εβδομαδιαία βάση, κατά την φετινή Ιεραποστολική χρονιά, στον Ιερό Ναό Βόλου.

Η πρωτοβουλία αυτή της τοπικής Εκκλησίας εντάσσεται στο διαρκούς επιμόρφωσης του Ιερού Κλήρου και συνεχίζει μία μακρά λειτουργικής και τελετουργικής εμπειρίας των Κληρικών μας, με σκοπό την εκπαίδευσή τους στις λεπτομέρειες της Λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας μας, που αποτελεί το επίκεντρο της όλης διακονίας τους.

Τον Αγιασμό ενάρξεως του σεμιναρίου τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος (2/11), ο οποίος ανέλυσε διεξοδικώς την και την στοχοθεσία του εν λόγω εγχειρήματος, επισημαίνοντας την σημασία απόκτησης λειτουργικού ήθους από τους κληρικούς.

Κάλεσε τους εκπαιδευόμενους κληρικούς να αγαπήσουν την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας, να την υπηρετούν με ζήλο και συνέπεια, εισάγοντας και το ποίμνιό τους στα ενδότερά της, καθώς αυτή αποτελεί την πεμπτουσία της Ορθόδοξης πνευματικής ζωής.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν έμπειροι κληρικοί και τα μαθήματα θα αφορούν τις Ιερές Ακολουθίες όλου του εορτολογικού κύκλου, καθώς και την τελετουργία των Ιερών Μυστηρίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση