Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Σεμινάριο Τελετουργικής στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Σεμινάριο Τελετουργικής στην  Μητρόπολη Δημητριάδος

Σεμινάριο Τελετουργικής στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Τριάντα νέοι, ως προς τον χρόνο χειροτονίας, της Μητροπόλεως θα παρακολουθήσουν ενεργά το Σεμινάριο Τελετουργικής, το οποίο θα λειτουργήσει, σε συστηματική, εβδομαδιαία βάση, κατά την φετινή Ιεραποστολική χρονιά, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου.

Η πρωτοβουλία αυτή της τοπικής Εκκλησίας εντάσσεται στο πρόγραμμα διαρκούς επιμόρφωσης του Ιερού Κλήρου και συνεχίζει μία μακρά παράδοση λειτουργικής και τελετουργικής εμπειρίας των Κληρικών μας, με σκοπό την εκπαίδευσή τους στις λεπτομέρειες της Λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας μας, που αποτελεί το επίκεντρο της όλης διακονίας τους.

Τον Αγιασμό ενάρξεως του σεμιναρίου τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος (2/11), ο οποίος ανέλυσε διεξοδικώς την λογική και την στοχοθεσία του εν λόγω εγχειρήματος, επισημαίνοντας την σημασία απόκτησης λειτουργικού ήθους από τους κληρικούς.

Κάλεσε τους εκπαιδευόμενους κληρικούς να αγαπήσουν την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας, να την υπηρετούν με ζήλο και συνέπεια, εισάγοντας και το ποίμνιό τους στα ενδότερά της, καθώς αυτή αποτελεί την πεμπτουσία της Ορθόδοξης πνευματικής ζωής.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν έμπειροι κληρικοί και τα μαθήματα θα αφορούν τις Ιερές Ακολουθίες όλου του εορτολογικού κύκλου, καθώς και την τελετουργία των Ιερών Μυστηρίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Ωραίοι ως Έλληνες… #Επανάστασητου1821 - https://t.co/mxVBW2CnDF -

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

"Αλιεύοντας" την είδηση