Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Σε λειτουργία το Φροντιστήριο Λειτουργικής γλώσσης στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Σε λειτουργία το Φροντιστήριο Λειτουργικής γλώσσης στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Σε λειτουργία το Φροντιστήριο Λειτουργικής γλώσσης στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Τον Αγιασμό ενάρξεως λειτουργίας του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσης, για το νέο Ιεραποστολικό έτος, τέλεσε την Δευτέρα 17/10, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Πρόκειται για μία ποιμαντική πρωτοβουλία της Τοπικής Εκκλησίας, που αποσκοπεί στην προσοικείωση του λαού μας με την της Θείας Λατρείας και των Αγιογραφικών κειμένων.

Υπεύθυνη του Φροντιστηρίου είναι η μοναχή Λαυρεντία, φιλόλογος, αδελφή της Ιεράς Μονής Οσίου Λαυρεντίου Πηλίου, η οποία κάθε Δευτέρα, 8-9 μ.μ., θα αναπτύσσει και θα εξηγεί τα Παλαιοδιαθηκικά αναγνώσματα των Μεγάλων Εσπερινών του έτους.

Στην του προς τους συμμετέχοντες ο κ. αναφέρθηκε στην αξία της Παλαιάς Διαθήκης στη της Εκκλησίας και την χαρακτήρισε «ισόκυρη με την Καινή Διαθήκη και την Αποκάλυψη, ενώ η μετάφραση των Εβδομήκοντα έχει παγκόσμια αξία».

Σε άλλο σημείο ο κ. τόνισε ότι «η Εκκλησία κρατά τη των κειμένων. Επιτρέψτε μου, όμως, κάποιες φορές να λειτουργώ ποιμαντικά. Ως Επίσκοπος έχω ευθύνη να μιλήσω στις ψυχές των ανθρώπων. Οφείλω να ρίξω το δίχτυ και πιο μακριά, εκεί που κανείς δεν ελπίζει, σε ανθρώπους που περιμένουν από εμάς το ελάχιστο, που μπορεί, όμως, να γίνει αφορμή να ξαναβρούν την πίστη και να βάλουν τον Χριστό στη τους. Είμαστε Ιεραπόστολοι, γι’ αυτό δεν πρέπει να νιώσουμε ποτέ αυτάρκεις».

Τέλος, ευχαρίστησε από καρδιάς την αδελφή Λαυρεντία για τον κόπο της διδασκαλίας και τους συμμετέχοντες για τον ζήλο της μάθησης.

laurentia_sian3i_07-1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση