Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Σε λειτουργία το Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού ναού «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ»
Σε λειτουργία το Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού ναού «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ»

Σε λειτουργία το Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού ναού «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ»

Στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου λειτούργησε την Κυριακή 16/5 (Μυροφόρων) ο .

Στο τέλος του Όρθρου, τέλεσε την χειροθεσία εις Αναγνώστη του μαθητού της Α΄ Λυκείου Βασιλείου Τσικρικά.

Στην σύντομη του παρουσίασε την ποιμαντική της τοπικής  Εκκλησίας στον τομέα των αναγνωστών και ιροπαίδων, επικεφαλής της οποίας είναι ο εκάστοτε , ενώ επαίνεσε τα νέα παιδιά που διακονούν στην Θεία λατρεία, ζουν πνευματική και παραμένουν καθαρά και ανεπηρέαστα από το πνεύμα της σύγχρονης εποχής.

Κατά την Θεία Λειτουργία, ο κ. Ιγνάτιος μίλησε πάνω στην Ευαγγελική περικοπή των Μυροφόρων.

Αναφέρθηκε στο κλίμα τρόμου που επικρατούσε στο διάστημα μετά την του Ιησού, γεγονός που έκανε τους να κρυφτούν, «διά τον φόβον των Ιουδαίων.

Παρά ταύτα, παρουσιάστηκαν δύο , κρυφοί του Χριστού, ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος, που ανέλαβαν το έργο του ενταφιασμού. Είναι φαινόμενο διαχρονικό ο Χριστός να επιλέγει ψυχές, κρυφές στους πολλούς, που έχουν μέσα τους τόση αγάπη που, στην κατάλληλη στιγμή, τους καθιστά μάρτυρες της Αναστάσεώς Του». Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τις Μυροφόρες, «οι οποίες, μαζί με την Παναγία και τον Ιωάννη, έφθασαν μέχρι τον Γολγοθά, την στιγμή που όλοι είχαν εγκαταλείψει τον Κύριο.

Τόλμησαν να ξεπεράσουν τον φόβο και αψήφησαν την γυναικεία αδυναμία, χάρη στον αληθινό έρωτα για τον Χριστό. Έγιναν οι πρώτες μάρτυρες του Κενού Μνημείου και έλαβαν το μεγάλο δώρο της αναγγελίας της Αναστάσεως. Η Εκκλησία μάς διδάσκει σήμερα να μην επιχειρήσουμε να μετρήσουμε τους Μαθητές του Χριστού, επειδή εμείς είμαστε μέσα στο Ναό. Μη νομίσουμε ότι χάθηκε για τον Χριστό και την Εκκλησία Του το παιχνίδι της ιστορίας, όπως νομίζουν κάποιοι. Κάθε άλλο.

Υπάρχουν και σήμερα κρυφές εκλεκτές ψυχές, μαθητές του Χριστού, που υπερασπίζονται, στην κατάλληλη στιγμή, τον Χριστό και την Εκκλησία, γιατί έχουν μέσα τους αληθινή αγάπη. Δεν είναι αναμάρτητοι, αλλά αμαρτωλοί, με καρδιά, όμως, που μέσα από τη μετάνοια, ζουν σε αναστάσιμη κοινωνία με τον Χριστό. Ανάμεσά τους και οι γυναίκες εκείνες που, κινούμενες από βαθειά αγάπη, προσφέρουν στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και μέσα απ’ αυτή την εμπειρία, ο Χριστός ομιλεί μέσα τους, ενισχύει την πίστη τους και τις καθιστά μάρτυρες της Αναστάσεώς του. Έτσι ενεργεί ο Χριστός και η Εκκλησία κρατά ανοιχτές τις θύρες σε κάθε ανθρώπινη ψυχή, που έχει μέσα της αγάπη, αναστάσιμη, σωτήρια και λυτρωτική».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας,  τέλεσε τον Αγιασμό επαναλειτουργίας του Κέντρου Σίτισης του Μητροπολιτικού μας Ναού «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ», μετά από την πολύμηνη της λειτουργίας του, λόγω της πανδημίας. Το Κέντρο θα λειτουργήσει και πάλι από την Δευτέρα 17/5, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, για την προστασία των εργαζομένων, των εθελοντριών και των σιτιζομένων. Επεσήμανε ότι η  Μητρόπολη δεν έπαψε να συντρέχει τις ανάγκες των εμπερίστατων συμπολιτών   και κατά την περίοδο της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι τα ενοριακά παρέμειναν κλειστά. Έκανε έκκληση στον λαό μας για την ενίσχυση του «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ», αλλά και ευρύτερα του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, εξαίροντας την διαχρονική προσφορά του λαού στην λειτουργία του, γεγονός για το οποίο ευγνωμόνως τον ευχαρίστησε.

Τέλος, κάλεσε τον λαό   να εξακολουθεί να λαμβάνει όλα τα προστατευτικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να μην πέφτει θύμα της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας που παρατηρείται επ’ εσχάτων, ακόμα και σε θρησκευτικούς κύκλους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

  • Πανήγυρις Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στη Ν. Ιωνία - https://t.co/dKqfG3aq9x -

"Αλιεύοντας" την είδηση