Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Σε λειτουργία τα ενοριακά Σπίτια Γαλήνης
Σε λειτουργία τα ενοριακά Σπίτια Γαλήνης

Σε λειτουργία τα ενοριακά Σπίτια Γαλήνης

Ξεκίνησαν και επίσημα την λειτουργία τους, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, τα Ενοριακά της τοπικής Εκκλησίας, με τον Πανηγυρικό της εορτής του Αγίου Ευφροσύνου του Μάγειρος, που τελέστηκε απόψε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου.

Στον συμμετείχαν οι επικεφαλής κληρικοί των ενοριακών συσσιτίων και οι εκατοντάδες εθελόντριες, που στελεχώνουν το φιλανθρωπικό της Ι Μητροπόλεως.

Ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε αρτοκλασία υπέρ υγείας των εθελοντριών και τον Αγιασμό ενάρξεως λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης, στο τέλος του οποίου ευχαρίστησε όλους για το σπουδαίο έργο που προσφέρουν στην τοπική μας . Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους υπεύθυνους Ιερείς, αναγνωρίζοντας τους κόπους που καταβάλλουν, για τον συντονισμό του φιλανθρωπικού έργου των ενοριών τους. Απευθυνόμενος στις εθελόντριες  τις χαρακτήρισε «διακόνισσες της αγάπης, που έχετε αναλάβει το έργο της φιλανθρωπίας, της προσφοράς και της αγάπης της Εκκλησίας μας. Είστε οι της Αναστάσεως, γιατί μόνο ψυχές που θυσιάζονται μπορούν να προσφέρουν αγάπη στους άλλους. Είστε η προέκταση της Αγίας Τραπέζης. Αν εμείς τελούμε το Μυστήριο της Ευχαριστίας, εσείς συνεχίζετε την Λειτουργία στις τράπεζες της προσφοράς και της αγάπης. Μιλάτε με τα έργα σας, γι΄ αυτό, σας είμαι ευγνώμων».

Υπενθυμίζεται ότι στην Μητρόπολη Δημητριάδος λειτουργούν εικοσιοκτώ (28) , όπου σιτίζονται καθημερινά μερί τους 2000 εμπερίστατοι συμ .

Επίσης, όπως είναι γνωστό, η τοπική  Εκκλησία, τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει, με την επιστράτευση δεκάδων εντεταλμένων κληρικών των ενοριών την παροχή δωρεάν πρωινού γεύματος σε απόρους ές των σχολείων της , συμβάλλοντας, έτσι καθοριστικά στην, κατά το δυνατόν, απρόσκοπτη φοίτησή τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση