Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Σε λειτουργία τα ενοριακά Σπίτια Γαλήνης
Σε λειτουργία τα ενοριακά Σπίτια Γαλήνης

Σε λειτουργία τα ενοριακά Σπίτια Γαλήνης

Ξεκίνησαν και επίσημα την λειτουργία τους, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, τα Ενοριακά Σπίτια Γαλήνης της τοπικής Εκκλησίας, με τον Πανηγυρικό της εορτής του Αγίου Ευφροσύνου του Μάγειρος, που τελέστηκε απόψε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού , χοροστατούντος του μητροπολίτη .

Στον συμμετείχαν οι επικεφαλής κληρικοί των ενοριακών συσσιτίων και οι εκατοντάδες εθελόντριες, που στελεχώνουν το φιλανθρωπικό έργο της Ι Μητροπόλεως.

Ο κ. τέλεσε αρτοκλασία υπέρ υγείας των εθελοντριών και τον Αγιασμό ενάρξεως λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης, στο τέλος του οποίου ευχαρίστησε όλους για το σπουδαίο έργο που προσφέρουν στην τοπική μας . Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους υπεύθυνους Ιερείς, αναγνωρίζοντας τους κόπους που καταβάλλουν, για τον συντονισμό του φιλανθρωπικού έργου των ενοριών τους. Απευθυνόμενος στις εθελόντριες  τις χαρακτήρισε «διακόνισσες της αγάπης, που έχετε αναλάβει το έργο της φιλανθρωπίας, της προσφοράς και της αγάπης της Εκκλησίας μας. Είστε οι μυροφόρες της Αναστάσεως, γιατί μόνο ψυχές που θυσιάζονται μπορούν να προσφέρουν αγάπη στους άλλους. Είστε η προέκταση της Αγίας Τραπέζης. Αν εμείς τελούμε το Μυστήριο της Ευχαριστίας, εσείς συνεχίζετε την Λειτουργία στις τράπεζες της προσφοράς και της αγάπης. Μιλάτε με τα έργα σας, γι΄ αυτό, σας είμαι ευγνώμων».

Υπενθυμίζεται ότι στην Μητρόπολη Δημητριάδος λειτουργούν εικοσιοκτώ (28) ενοριακά , όπου σιτίζονται καθημερινά μερί τους 2000 εμπερίστατοι συμπολίτες .

Επίσης, όπως είναι γνωστό, η τοπική  Εκκλησία, τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει, με την επιστράτευση δεκάδων εντεταλμένων κληρικών των ενοριών την παροχή δωρεάν πρωινού γεύματος σε απόρους μαθητές των σχολείων της Μαγνησίας, συμβάλλοντας, έτσι καθοριστικά στην, κατά το δυνατόν, απρόσκοπτη φοίτησή τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση