Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ρασοφορία νέας μοναχής στην Ανατολή Αγιάς
Ρασοφορία νέας μοναχής στην Ανατολή Αγιάς

Ρασοφορία νέας μοναχής στην Ανατολή Αγιάς

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς χοροστάτησε, την Κυριακή 22/6, ο μητροπολίτης Δημητριάδος   Ιγνάτιος, επί τη εορτή του Γενεθλίου του Βαπτιστού Ιωάννου. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού,  τέλεσε την της νέας ς Θεαδέλφης, κατά κόσμον Ειρήνης, με καταγωγή από την πρωτεύουσα και με σπουδές στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρέστησαν πλήθος προσκυνητών από την Αθήνα, μεταξύ των οποίων και οι συγγενείς της νέας ς.

Στην ομιλία του  χαρακτήρισε κάθε γέννηση «ένα του Θεού, γιατί ο κάθε είναι μοναδικός, με ξεχωριστή ψυχή και πρόσωπο. Είναι ένα , γιατί ουδείς γνωρίζει πού θα φθάσει αυτός που γεννιέται. Μπορεί να καταστεί ένας Άγιος, ένας Μάρτυρας, ένας αφοσιωμένος στην Εκκλησία . Και κάθε κουρά, κάθε ρασοφορία, είναι μία νέα , μια νέα γέννηση, αφού ο κάθε άνθρωπος καλείται να φέρει καρπούς, με την ελπίδα της Αγιότητας…».

Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι, «στα μ των κοσμικών μια τέτοια αφιέρωση δεν έχει νόημα. Κι όμως, σε μια εποχή σαν την δική μας, την τόσο εκκοσμικευμένη, όπου περισσεύει η αμαρτία, υπερπερισσεύει η Χάρις. Σ' αυτήν την εποχή οι Μοναχοί δίνουν ελπίδα και γίνονται φως, που διαλύει τα σκοτάδια του κόσμου και δείχνει στους ανθρώπους την ασφαλή πορεία προς το λιμάνι της αλήθειας και της ς, που είναι η Εκκλησία μας…».

Τέλος, αναφέρθηκε στην σύγχρονη πορεία της Μονής, η οποία φιλοξενεί μοναχές από διάφορα μέρη του κόσμου, γεγονός που, όπως τόνισε, «είναι ένας ζωντανός καρπός της Πεντηκοστής, της διασποράς του Αγίου Πνεύματος σε όλους, επιτυγχάνοντας την ενότητα, χωρίς να καταστρέφεται η ιδιαιτερότητα κανενός και καμιάς…». Συνεχάρη δε την μητέρα και τους οικείους της νέας μοναχής, την ηγουμένη της Μονής και ευχήθηκε τον Αγιασμό του Αγίου Πνεύματος προς όλους. 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση