Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ρασοφορία νέας μοναχής στην Ανατολή Αγιάς
Ρασοφορία νέας μοναχής στην Ανατολή Αγιάς

Ρασοφορία νέας μοναχής στην Ανατολή Αγιάς

Στην Ιερά Μονή Ανατολής Αγιάς χοροστάτησε, την Κυριακή 22/6, ο μητροπολίτης Δημητριάδος   , επί τη του Γενεθλίου του Βαπτιστού Ιωάννου. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού,  τέλεσε την της νέας μοναχής Θεαδέλφης, κατά κόσμον Ειρήνης, με καταγωγή από την πρωτεύουσα και με σπουδές στο Χημικό Τμήμα του Αθηνών.

Παρέστησαν πλήθος προσκυνητών από την Αθήνα, μεταξύ των οποίων και οι συγγενείς της νέας μοναχής.

Στην ομιλία του  χαρακτήρισε κάθε γέννηση «ένα θαύμα του Θεού, γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, με ξεχωριστή ψυχή και πρόσωπο. Είναι ένα θαύμα, γιατί ουδείς γνωρίζει πού θα φθάσει αυτός που γεννιέται. Μπορεί να καταστεί ένας Άγιος, ένας Μάρτυρας, ένας αφοσιωμένος στην Εκκλησία άνθρωπος. Και κάθε κουρά, κάθε ρασοφορία, είναι μία νέα Πεντηκοστή, μια νέα γέννηση, αφού ο κάθε άνθρωπος καλείται να φέρει καρπούς, με την ελπίδα της Αγιότητας…».

Ο κ. παρατήρησε ότι, «στα μάτια των κοσμικών μια τέτοια αφιέρωση δεν έχει νόημα. Κι όμως, σε μια εποχή σαν την δική μας, την τόσο εκκοσμικευμένη, όπου περισσεύει η αμαρτία, υπερπερισσεύει η Χάρις. Σ' αυτήν την εποχή οι Μοναχοί δίνουν ελπίδα και γίνονται φως, που διαλύει τα σκοτάδια του κόσμου και δείχνει στους ανθρώπους την ασφαλή προς το λιμάνι της αλήθειας και της ζωής, που είναι η Εκκλησία μας…».

Τέλος, αναφέρθηκε στην σύγχρονη της Μονής, η οποία φιλοξενεί μοναχές από διάφορα μέρη του κόσμου, γεγονός που, όπως τόνισε, «είναι ένας ζωντανός καρπός της Πεντηκοστής, της διασποράς του σε όλους, επιτυγχάνοντας την ενότητα, χωρίς να καταστρέφεται η ιδιαιτερότητα κανενός και καμιάς…». Συνεχάρη δε την μητέρα και τους οικείους της νέας μοναχής, την ηγουμένη της Μονής και ευχήθηκε τον Αγιασμό του προς όλους. 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση