Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ρασοφορία μοναχού στην Άνω Μονή Ξενιάς
Ρασοφορία μοναχού στην Άνω Μονή Ξενιάς

Ρασοφορία μοναχού στην Άνω Μονή Ξενιάς

Έν νέο μέλος προστέθηκε στην Μονστική Αδελφότητα της Μονής ς Άνω ς. Πρόκειται για τον Μοναχό Παντελεήμονα, κατά κόσμον Στέφανο Κιοσσέ, 40 ετών, με κατ από την Ορεστιάδα, πρ. στρατιωτικό. Στην ακολουθία της ρασοφορίας, που τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, την 10/2, παρέστησαν αντιπροσωπείες Ιερών Μονών από την Μητρόπολη και όχι μόνον και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο επίσκοπος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι και σ' αυτό το Μοναστήρι, «με την τρανή ιστορία, συνεχίζεται η μοναστική , χάρη στον Ηγούμενο Νεκτάριο, ο οποίος συγκροτεί και εμπλουτίζει, χρόνο με τον χρόνο, την αδελφότητά του. Στην εποχή της εκκοσμίκευσης, όπου κυριαρχεί ο ατομισμός, κάποιοι επιλέγουν να ζήσουν την κοινοβιακή ζωή, απαρνούμενοι το εγώ και την αυτάρκειά τους. Επιλέγουν να γίνουν αθλητές, ασκούμενοι στην αγνότητα και στην άσκηση. Επιλέγουν την ελεύθερη υπακοή στο θέλημα του Θεού, όπως εκφράζεται στο πρόσωπο του έροντα – Ηγουμένου».

Αναφερόμενος στον νέο μοναχό, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι, «σε ώριμη ηλικία, αποφάσισε μια νέα , την όντως , στον αγώνα εναντίον των παθών, στον αγώνα της κάθαρσης και του φωτισμού, για να γίνεται φάρος και για τους άλλους ανθρώπους. Και αυτό, γιατί η αποφασιστική κίνηση του ανθρώπου να μονάσει δεν είναι ένα ατομικό γεγονός, αλλά καρπός της εκκλ/κής κοινότητας, αλλά και της οικογένειάς του, που συγκατένευσε με χαρά στην απόφαση του παιδιού της…».

Τέλος εξέφρασε την χαρά του για την άνθιση του μοναχισμού στον τόπο μας και την ανασυγκρότηση των μοναστικών αδελφοτήτων, επεσήμανε ότι τα Μοναστήρια περιβάλλουν την Τοπική μας Εκκλησία, «ενώ η ζωντανή προσευχή των Μοναχών μας στηρίζει τον επίσκοπο, τον ιερό κλήρο και τον λαό μας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση