Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ρασοφορία μοναχού στην Άνω Μονή Ξενιάς
Ρασοφορία μοναχού στην Άνω Μονή Ξενιάς

Ρασοφορία μοναχού στην Άνω Μονή Ξενιάς

Ένα νέο μέλος προστέθηκε στην Μοναστική Αδελφότητα της Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς. Πρόκειται για τον Μοναχό Παντελεήμονα, κατά κόσμον Στέφανο Κιοσσέ, 40 ετών, με καταγωγή από την Ορεστιάδα, πρ. στρατιωτικό. Στην ακολουθία της ρασοφορίας, που τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, την Κυριακή 10/2, παρέστησαν αντιπροσωπείες Ιερών Μονών από την Μητρόπολη και όχι μόνον και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο επίσκοπος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι και σ’ αυτό το Μοναστήρι, «με την τρανή ιστορία, συνεχίζεται η μοναστική παράδοση, χάρη στον Ηγούμενο Νεκτάριο, ο οποίος συγκροτεί και εμπλουτίζει, χρόνο με τον χρόνο, την αδελφότητά του. Στην εποχή της εκκοσμίκευσης, όπου κυριαρχεί ο ατομισμός, κάποιοι επιλέγουν να ζήσουν την κοινοβιακή ζωή, απαρνούμενοι το εγώ και την αυτάρκειά τους. Επιλέγουν να γίνουν αθλητές, ασκούμενοι στην αγνότητα και στην άσκηση. Επιλέγουν την ελεύθερη υπακοή στο θέλημα του Θεού, όπως εκφράζεται στο πρόσωπο του Γέροντα – Ηγουμένου».

Αναφερόμενος στον νέο μοναχό, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι, «σε ώριμη ηλικία, αποφάσισε μια νέα στράτευση, την όντως στράτευση, στον αγώνα εναντίον των παθών, στον αγώνα της κάθαρσης και του φωτισμού, για να γίνεται φάρος και για τους άλλους ανθρώπους. Και αυτό, γιατί η αποφασιστική κίνηση του ανθρώπου να μονάσει δεν είναι ένα ατομικό γεγονός, αλλά καρπός της εκκλ/κής κοινότητας, αλλά και της οικογένειάς του, που συγκατένευσε με χαρά στην απόφαση του παιδιού της…».

Τέλος εξέφρασε την χαρά του για την άνθιση του μοναχισμού στον τόπο μας και την ανασυγκρότηση των μοναστικών αδελφοτήτων, επεσήμανε ότι τα Μοναστήρια περιβάλλουν την Τοπική μας Εκκλησία, «ενώ η ζωντανή προσευχή των Μοναχών μας στηρίζει τον επίσκοπο, τον ιερό κλήρο και τον λαό μας».

Γκρίζαραν τα μαλλιά μου κάνοντας όλα τα ρεπορτάζ σε εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνα επί 25 συναπτά έτη και μετά από πολύ ώριμη σκέψη πείστηκα τελικά να εμπλακώ σε μια ηλεκτρονική εφημερίδα. Είναι μια νέα ...πρίζα , η οποία μπορεί να έχει άλλο γούστο, αλλά κι εδώ απαιτείται αμεσότητα , εγκυρότητα και ποιότητα, τρία βασικά στοιχεία που αρμόζουν -κατά την ταπεινή μου γνώμη-στη δημοσιογραφία. Τα υπόλοιπα επί του πιεστηρίου....

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι μαρκαρισμένα ( απαιτείται )

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χιονοπτώσεις, παγωνιά και σφοδροί άνεμοι για δύο ακόμη μέρες - https://t.co/3n72qqMgEq -

  • ΥΕΘΑ: Ισοδύναμη μονάδα στο "Γεωργούλα" όταν φύγει η 32η ΤAΞ/ΠΝ - https://t.co/rtyMR296EY -

  • ΚΕ.Π.ΚΑ: Αποκριάτικα είδη- Χαρά αλλά και κίνδυνοι - https://t.co/BVPKp2hLwo -

"Αλιεύοντας" την είδηση