Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ρασοφορία μοναχού στην Άνω Μονή Ξενιάς
Ρασοφορία μοναχού στην Άνω Μονή Ξενιάς

Ρασοφορία μοναχού στην Άνω Μονή Ξενιάς

Ένα νέο μέλος προστέθηκε στην Μοναστική Αδελφότητα της Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς. Πρόκειται για τον Μοναχό Παντελεήμονα, κατά κόσμον Στέφανο Κιοσσέ, 40 ετών, με καταγωγή από την Ορεστιάδα, πρ. στρατιωτικό. Στην ακολουθία της ρασοφορίας, που τέλεσε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, την Κυριακή 10/2, παρέστησαν αντιπροσωπείες Ιερών Μονών από την Μητρόπολη και όχι μόνον και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στην του ο επίσκοπος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι και σ’ αυτό το Μοναστήρι, «με την τρανή ιστορία, συνεχίζεται η μοναστική παράδοση, χάρη στον Ηγούμενο Νεκτάριο, ο οποίος συγκροτεί και εμπλουτίζει, χρόνο με τον χρόνο, την αδελφότητά του. Στην εποχή της εκκοσμίκευσης, όπου κυριαρχεί ο ατομισμός, κάποιοι επιλέγουν να ζήσουν την κοινοβιακή ζωή, απαρνούμενοι το εγώ και την αυτάρκειά τους. Επιλέγουν να γίνουν αθλητές, ασκούμενοι στην αγνότητα και στην άσκηση. Επιλέγουν την ελεύθερη υπακοή στο θέλημα του Θεού, όπως εκφράζεται στο πρόσωπο του Γέροντα – Ηγουμένου».

Αναφερόμενος στον νέο μοναχό, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι, «σε ώριμη ηλικία, αποφάσισε μια νέα στράτευση, την όντως στράτευση, στον αγώνα εναντίον των παθών, στον αγώνα της κάθαρσης και του φωτισμού, για να γίνεται και για τους άλλους ανθρώπους. Και αυτό, γιατί η αποφασιστική κίνηση του ανθρώπου να μονάσει δεν είναι ένα ατομικό γεγονός, αλλά καρπός της εκκλ/κής κοινότητας, αλλά και της οικογένειάς του, που συγκατένευσε με χαρά στην του παιδιού της…».

Τέλος εξέφρασε την χαρά του για την άνθιση του μοναχισμού στον τόπο μας και την ανασυγκρότηση των μοναστικών αδελφοτήτων, επεσήμανε ότι τα Μοναστήρια περιβάλλουν την Τοπική μας Εκκλησία, «ενώ η ζωντανή προσευχή των Μοναχών μας στηρίζει τον επίσκοπο, τον ιερό κλήρο και τον λαό μας».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέλος Ιουνίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» - https://t.co/SjL0VtPdrs -

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

"Αλιεύοντας" την είδηση