Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Πρωτοστατεί στον αγώνα κατά του υποσιτισμού των μαθητών η ΙΜΔ

Πρωτοστατεί στον αγώνα κατά του υποσιτισμού των μαθητών η ΙΜΔ

Δεκάδες εντεταλμένοι κληρικοί της Ιεράς ρίχνονται στη «μάχη» για την αντιμετώπιση του παρατηρούμενου, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, φαινομένου του υποσιτισμού μαθητών στα (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια).

Σε επιστολή του προς τους ιερείς, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος προτρέπει να συναντηθούν με τους δ/ντές των σχολείων και τους προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την διακονία που έχουν αναλάβει. Ζητεί, επίσης, «να καταστήσετε σαφές ότι η Ενορία είναι σε ετοιμότητα για να καλύψει διακριτικά τις ανάγκες των μαθητών που παρουσιάζουν υποσιτισμού ή αδυναμίας να ανταποκριθούν οι γονείς τους στις ανάγκες ένδυσης και προμήθειας σχολικών ειδών. Παράλληλα, θα πρέπει να ενημερώσετε ότι είστε στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των γονέων για να διακονήσετε και το Μυστήριο της Εξομολογήσεως ή να προσφέρετε ψυχολογική συμπαράσταση, όταν κριθεί αναγκαίο…»

Ο κ. Ιγνάτιος, στο τέλος, επισημαίνει: «Δυστυχώς, πριν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, κάποιοι αποφάσισαν να απομακρύνουν τους κληρικούς οπό τα και να στερήσουν τους μαθητές από τις ευεργετικές επιδράσεις του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως, που με πνεύμα θυσίας, αγάπης, διάκρισης και υπομονής διακόνησαν εδικά καταρτισμένοι ιερείς.

Τώρα μας προσκαλεί η Πολιτεία να συνεργαστούμε και πάλι με σκοπό να συμπαρασταθούμε στη μαθητιώσα νεολαία μας, που αποτελεί το πολύτιμο κομμάτι της καρδιάς μας και την ελπίδα της πατρίδας μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε, ούτε περιθώρια να αδιαφορήσουμε.

Τώρα είναι η της Εκκλησίας, ως Μάνας στοργικής αυτού του τόπου, να αγκαλιάσει, με τη μητρική της αγάπη, να συνδράμει, με όσες δυνάμεις διαθέτει, να ενισχύσει, με την προσευχή της, να καθοδηγήσει, με το φώς της αλήθειας του Ευαγγελίου, να προσφέρει ελπίδα, κουράγιο και απαντοχή στα της».

Παράλληλα, ο κ. Ιγνάτιος, με σχετικές επιστολές του στην δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοδώρα Μητσιάνη και στον δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γεώργιο Δοδοντσάκη, επισημαίνει ότι «η Τοπική μας Εκκλησία επιθυμεί ταπεινά, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, να συνεχίσει την παράδοση της διακριτικής παρουσίας των κληρικών στα σχολεία, επιθυμώντας να ενισχύσει υλικά, ηθικά και πνευματικά μαθητές και γονείς, που βιώνουν την ανέχεια και την εξαθλίωση, καθώς και να συμπαρασταθεί στο πολυσχιδές εκπαιδευτικό έργο σας, με όσα μέσα διαθέτει…».

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά ξεκίνησε την διαδικασία συλλογής σχολικών ειδών, τα οποία, μέσω του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογενείας, θα διατεθούν σε απόρους μαθητές.

Τα εν λόγω είδη συγκεντρώνονται στις ενορίες και στο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση