Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τα παιδιά των ιερέων και ιεροψαλτών
Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τα παιδιά των ιερέων και ιεροψαλτών

Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τα παιδιά των ιερέων και ιεροψαλτών

Η κθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη της Τοπικής Εκκλησίς, για τα των ιερέων, ιεροψαλτών και υπαλλήλων της Μητροπόλεως Δημητριάδος, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2/1, στις 5 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Κατ' αυτήν, ο   κ. Ιγνάτιος θα ευλογήσει την Βασιλόπιττα και οι μικροί  φίλοι θα ταξιδέψουν στο εκπαιδευτικό «Να τα πούμε;», που υλοποιεί το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου από το 2014, για την περίοδο του Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για ένα μουσειοπαιδαγωγικό , με θέμα τα κάλαντα, του πανάρχαιου αυτού ελληνικού εθίμου, που διατηρείται αμείωτο μέχρι τις μέρες μας. Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα την ιστορία των καλάντων από την αρχαιότητα έως σήμερα. Να έρθουν σε επαφή με την Ελληνική παράδοση.

Να προσεγγίσουν, μέσω της τέχνης, καλαντιστές άλλων εποχών. Να γνωρίσουν κάλαντα από διάφορες περιοχές της ς. Να αναβιώσουν παλιά έθιμα και να καλλιεργήσουν δεξιότητες μέσα από προσωπικές δημιουργίες.

Να τραγουδήσουν κάλαντα, να χαρούν, να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν όμορφα. Βασικός κορμός του προγράμματος, εκτός από το μουσικό μέρος των καλάντων, θα είναι και ο διάσημος πίνακας του Νικηφόρου Λύτρα «Τα κάλαντα και ο τυμπανιστής» (1872).

Στο τέλος της ς ο μητροπολίτης θα προσφέρει σε όλα τα παιδιά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση