Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τα παιδιά των ιερέων και ιεροψαλτών
Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τα παιδιά των ιερέων και ιεροψαλτών

Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τα παιδιά των ιερέων και ιεροψαλτών

Η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Τοπικής Εκκλησίας, για τα των ιερέων, ιεροψαλτών και υπαλλήλων της Μητροπόλεως Δημητριάδος, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2/1, στις 5 μ.μ., στο Θεσσαλίας.

Κατ’ αυτήν, ο   κ. θα ευλογήσει την Βασιλόπιττα και οι μικροί  φίλοι θα ταξιδέψουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Να τα πούμε;», που υλοποιεί το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου από το 2014, για την περίοδο του Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για ένα μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, με θέμα τα κάλαντα, του πανάρχαιου αυτού ελληνικού εθίμου, που διατηρείται αμείωτο μέχρι τις μέρες μας. Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα την των καλάντων από την αρχαιότητα έως σήμερα. Να έρθουν σε επαφή με την Ελληνική παράδοση.

Να προσεγγίσουν, μέσω της τέχνης, καλαντιστές άλλων εποχών. Να γνωρίσουν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Να αναβιώσουν παλιά έθιμα και να καλλιεργήσουν δεξιότητες μέσα από προσωπικές δημιουργίες.

Να τραγουδήσουν κάλαντα, να χαρούν, να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν όμορφα. Βασικός κορμός του προγράμματος, εκτός από το μουσικό μέρος των καλάντων, θα είναι και ο διάσημος πίνακας του Νικηφόρου Λύτρα «Τα κάλαντα και ο τυμπανιστής» (1872).

Στο τέλος της γιορτής ο μητροπολίτης θα προσφέρει δώρα σε όλα τα παιδιά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση