Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Προσκυνηματική εξόρμηση Γυμνασίου – Λυκείου στην Αγιά
Προσκυνηματική εξόρμηση Γυμνασίου – Λυκείου στην Αγιά

Προσκυνηματική εξόρμηση Γυμνασίου – Λυκείου στην Αγιά

Εκατό αγόρια και κορίτσια, και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, που συμμετέχουν στις Κατηχητικές δράσεις της τοπικής Εκκλησίας, έλαβαν μέρος στη μονοήμερη προσκυνηματική εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου Νεότητας , το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στην Ιερά Μονή Ανατολής Αγιάς.

Τον όμιλο των μικρών προσκυνητών, τους ιερείς και τους που τους συνόδευαν, υποδέχθηκαν η καθηγουμένη Θεοδέκτη και η Αδελφότητα της Μονής.

Μετά το πρωινό κέρασμα που προσφέρθηκε στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, οι νέοι και οι νέες μας συμμετείχαν σε πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις όπως η και τυροκομία.

Επίσης για λίγες ώρες έγιναν μικροί ξυλοκόποι, ασχολήθηκαν με τα βότανα, έφτιαξαν φορητές , διακόνησαν στην προετοιμασία της μεσημεριανής μοναστηριακής τράπεζας, έζησαν τη θαλπωρή και την αγάπη της μοναστηριακής ζωής.

Το μεσημέρι η Ιερά Μονή παρέθεσε τράπεζα και νωρίς το απόγευμα τα παιδιάξεναγήθηκαν στο Καθολικό της Παλαιάς Ιεράς Μονής και μετά την καταληκτήρια ομιλία του πρωτοσυγκέλλου Δαμασκηνού Κιαμέτη, αναχώρησαν από την Ιερά Μονή με κατεύθυνση τον Άγιο Αντώνιο Αγιάς. Εκεί τους ανέμενε ο αρχιερατικός Αγιάς π. Αθανάσιος , ο οποίος τους προσέφερε το απογευματινό κέρασμα και νωρίς το βράδυ επέστρεψαν όλοι στο Βόλο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση