Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Προσκυνηματική εξόρμηση Γυμνασίου – Λυκείου στην Αγιά
Προσκυνηματική εξόρμηση Γυμνασίου – Λυκείου στην Αγιά

Προσκυνηματική εξόρμηση Γυμνασίου – Λυκείου στην Αγιά

Εκατό αγόρια και κορίτσια, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, που συμμετέχουν στις Κατηχητικές δράσεις της τοπικής Εκκλησίας, έλαβαν μέρος στη μονοήμερη προσκυνηματική εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου Νεότητας , το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στην Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς.

Τον όμιλο των μικρών προσκυνητών, τους ιερείς και τους που τους συνόδευαν, υποδέχθηκαν η καθηγουμένη Θεοδέκτη και η Αδελφότητα της Μονής.

Μετά το πρωινό κέρασμα που προσφέρθηκε στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, οι νέοι και οι νέες μας συμμετείχαν σε πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις όπως η μελισσοκομία και τυροκομία.

Επίσης για λίγες ώρες έγιναν μικροί ξυλοκόποι, ασχολήθηκαν με τα βότανα, έφτιαξαν φορητές εικόνες, διακόνησαν στην της μεσημεριανής μοναστηριακής τράπεζας, έζησαν τη θαλπωρή και την της μοναστηριακής ζωής.

Το μεσημέρι η παρέθεσε τράπεζα και νωρίς το απόγευμα τα παιδιάξεναγήθηκαν στο Καθολικό της Παλαιάς Ιεράς Μονής και μετά την καταληκτήρια ομιλία του πρωτοσυγκέλλου Δαμασκηνού Κιαμέτη, αναχώρησαν από την με κατεύθυνση τον Άγιο Αντώνιο Αγιάς. Εκεί τους ανέμενε ο αρχιερατικός επίτροπος Αγιάς π. Αθανάσιος Μακρής, ο οποίος τους προσέφερε το απογευματινό κέρασμα και νωρίς το βράδυ επέστρεψαν όλοι στο Βόλο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση