Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Προσκυνηματική εξόρμηση Γυμνασίου – Λυκείου στην Αγιά
Προσκυνηματική εξόρμηση Γυμνασίου – Λυκείου στην Αγιά

Προσκυνηματική εξόρμηση Γυμνασίου – Λυκείου στην Αγιά

Εκατό αγόρια και κορίτσια, μαθητές και υμνασίου και Λυκείου, που συμμετέχουν στις Κατηχητικές δράσεις της τοπικής Εκκλησίας, έλαβαν μέρος στη μονοήμερη προσκυνηματική εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ραφείου Νεότητας , το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς.

Τον όμιλο των μικρών προσκυνητών, τους και τους που τους συνόδευαν, υποδέχθηκαν η καθηγουμένη Θεοδέκτη και η Αδελφότητα της Μονής.

Μετά το πρωινό κέρασμα που προσφέρθηκε στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, οι νέοι και οι νέες μας συμμετείχαν σε πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις όπως η και τυροκομία.

Επίσης για λίγες ώρες έγιναν μικροί ξυλοκόποι, ασχολήθηκαν με τα βότανα, έφτιαξαν φορητές εικόνες, διακόνησαν στην της μεσημεριανής μοναστηριακής τράπεζας, έζησαν τη θαλπωρή και την αγάπη της μοναστηριακής ζωής.

Το μεσημέρι η Ιερά Μονή παρέθεσε τράπεζα και νωρίς το απόγευμα τα παιδιάξεναγήθηκαν στο Καθολικό της ς Ιεράς Μονής και μετά την καταληκτήρια ομιλία του πρωτοσυγκέλλου Δαμασκηνού Κιαμέτη, αναχώρησαν από την Ιερά Μονή με κατεύθυνση τον Άγιο Αντώνιο Αγιάς. Εκεί τους ανέμενε ο αρχιερατικός Αγιάς π. Αθανάσιος , ο οποίος τους προσέφερε το απογευματινό κέρασμα και νωρίς το βράδυ επέστρεψαν όλοι στο Βόλο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση