Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η εις πρεσβύτερον χειροτονία του αρχιδιακόνου της Ι.Μ. Δημητριάδος
Η εις πρεσβύτερον χειροτονία του αρχιδιακόνου της Ι.Μ. Δημητριάδος

Η εις πρεσβύτερον χειροτονία του αρχιδιακόνου της Ι.Μ. Δημητριάδος

Στιγμές ανεκλάλητης χαράς έζησε σήμερα η Ιερά , λόγω της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του επί επτά έτη αρχιδιακόνου π. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, από τον μητροπολίτη Δημητριαδός και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού .

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι μητροπολίτες Βρεσθένης Θεόκλητος, Σερρών & Νιγρίτης Θεολόγος, Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, συμπροσευχόμενος ήταν ο γέρων πρ. Καλλίνικος, ενώ συμμετείχαν πληθύς ιερέων και διακόνων από διάφορα μέρη της Ελλάδος και πλήθος ευλαβούς λαού.

Στην ομιλία του προς τον χειροτονούμενο ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον κόπο στον οποίο υπέβαλε τον π. Καλλίνικο να είναι κοντά του ως διάκονος και όχι ως συγγενής. Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο ιερατικό περιβάλλον όπου μεγάλωσε ο π. Καλλίνικος, δίπλα στον ιερέα πατέρα του Γεώργιο, στον αείμνηστο παππού του π. Μαρίνο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον γέροντα μητροπολίτη Καλλίνικο, η γνωριμία με τον οποίον, από πολύ νωρίς, χάραξε κυριολεκτικά την μετέπειτα του. Κοντά του, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, σπούδασε ο π. Καλλίνικος την Θεία Λατρεία, γαλουχήθηκε μέσα στην Εκκλησία και ρίζωσε ο σπόρος της ιερωσύνης.

Στη συνέχεια, ο κ. Ιγνάτιος μίλησε για την δύσκολη απόφαση της μεταφύτευσης του π. Καλλινίκου στην Μητρόπολη, όπου ως κληρικός, πλέον, διακονεί, έχοντας κερδίσει επαξίως την αγάπη και την εκτίμηση Κλήρου και λαού, γεγονός που συνιστά δικαίωση για όσους τον γαλούχησαν πνευματικά, όπως ο πνευματικός του πατέρας πρωτ. Γεώργιος Δορμπαράκης και οι πολλοί της ευρύτερης οικογένειάς του.

«Με τη Χάρη του Θεού», σημείωσε ο κ. Ιγνάτιος «σε παραδίδω σήμερα στο Άγιο Θυσιαστήριο και νιώθω μεγάλη χαρά και προσωπική δικαίωση, γιατί σε παραδίδω ολοκληρωμένο και συγκροτημένο, έτοιμο να διακονήσεις την νέα μας πατρίδα, τον Βόλο και την . Σε καλώ να μη λυγίσεις, αλλά να θυμάσαι πάντοτε ότι η διακονία σου θα είναι μία διαρκής θυσία. Να κρατήσεις την αγάπη σου στη Λατρεία. Είναι η ζωντανή μας προσευχή, η ενότητά μας με τον Χριστό, η αρχή και το τέλος της εκκλ/κής ζωής. Να μεταμορφώνεις διαρκώς τη σου και τη του λαού μας στο μέγα Μυστήριο της Ευχαριστίας, που πλέον θα τελείς…»

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο νέος πρεσβύτερος έλαβε το οφίκιο του αρχιμανδρίτου από τον γέροντα μητροπολίτη πρ. Καλλίνικο, ο οποίος, βαθειά συγκινημένος, δόξασε τον Θεό που τον αξίωσε να ζήσει και αυτή τη μεγάλη χαρά και ευχήθηκε στον π. Καλλίνικο: «να σε αξιώσει ο να Τον υπηρετήσεις με πιστότητα, με αφοσίωση, με ειλικρίνεια, με αγάπη, με ανιδιοτέλεια, με προθυμία, με ταπείνωση. Να υπηρετήσεις τον λαό του Θεού, να τον οδηγήσεις στον δρόμο της αληθείας και να είσαι έτοιμος να θυσιαστείς γι΄ αυτόν… Οι θερμές προσευχές μου θα σε συνοδεύουν πάντοτε».

Ο νέος αρχιμανδρίτης θα τοποθετηθεί και θα διακονεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

  • #καύσωνας: Με 44άρια η «άφιξη» του Αυγούστου #καύσωνας - https://t.co/GHZVaI2uo0 -

  • Φωτιά στην Αχαΐα: «Βελτιωμένη» η εικόνα στο πύρινο μέτωπο – Ο πρώτος απολογισμός - https://t.co/yIpz6Gk3UH… -

"Αλιεύοντας" την είδηση