Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο στελεχών νεότητας της Μητροπόλεως Δημητριάδος
Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο στελεχών νεότητας της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο στελεχών νεότητας της Μητροπόλεως Δημητριάδος

            Πραγματοποιήθηκε την 29/9, στο Συνεδριακό ς, το εναρκτήριο συνέδριο κατηχητών και στελεχών του νεανικού έργου της  Μητροπόλεως Δημητριάδος για το νέο Ιεραποστολικό έτος. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν η των φετινών κατηχητικών βοηθημάτων και των δυνατοτήτων που προσφέρουν στον κατηχητή, ώστε να επιτελέσει το έργο του με αποτελεσματικότητα.

Τα φετινά κατηχητικά βοηθήματα αφορούν ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, από την προσχολική μέχρι εκείνη των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Το βοήθημα των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού ανέλαβε να παρουσιάσει ο αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος, δ/ντής του Γραφείου Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το βοήθημα των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού ανέλαβε να παρουσιάσει ο αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της  Μητροπόλεως Κίτρους.

Τέλος, το βοήθημα της προσχολικής ηλικίας ανέλαβε να παρουσιάσει η  Ειρήνη Δερμιτζάκη, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου ς.

Το Συνέδριο ολοκλήρωσαν με τις εισηγήσεις τους οι των κατηχητικών βοηθημάτων Πηνελόπη Μωραΐτου και  Ηλίας Λιαμής.

Στη συνέχεια, ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Δημητριάδος αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες κατηχητικές δράσεις καθώς και τον τρόπο διακίνησης των βοηθημάτων.

Με την καταληκτήρια του ο μητροπολίτης Δημητριάδος συνόψισε τα συμπεράσματα των εισηγήσεων, έδωσε το βασικό πλαίσιο των κατηχητικών δράσεων της Μητροπόλεως για το φετινό έτος και ενθάρρυνε τους κατηχητές και τις κατηχήτριες να επιτελέσουν το έργο τους με ζήλο και αγάπη προς τα παιδιά, τονίζοντας τη σημασία του για την της Εκκλησίας προς το μέλλον. Με ιδιαίτερο τρόπο ανέδειξε τον ιεραποστολικό ρόλο των κατηχητών και υπογράμμισε την κατηχητική δράση, που συνεχίζεται εν μέσω δύσκολων εποχών με πρωτόγνωρες αντιξοότητες.

Τους κάλεσε δε να συσπειρωθούν γύρω από τον Επίσκοπο και να δώσουν μαρτυρία ως Σώμα Χριστού. Ιδιαίτερη έκανε στο νέο βιβλίο Ελληνικής Ιστορίας, το οποίο εξέδωσε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά από δική του πρωτοβουλία, το οποίο στηρίχτηκε στο μοντέλο των κατηχητικών βοηθημάτων. Ευχαρίστησε, τέλος, όλους τους εισηγητές.

Ακολούθησε η χειροθεσία των νέων κατηχητών, καθώς και η επίδοση διορισμών και βεβαιώσεων παρακολούθησης στους υπευθύνους Νεότητος και στους κατηχητές.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με δείπνο που παρατέθηκε προς τους συμμετέχοντες στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση