Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο στελεχών νεότητας της Μητροπόλεως Δημητριάδος
Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο στελεχών νεότητας της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο στελεχών νεότητας της Μητροπόλεως Δημητριάδος

            Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/9, στο Συνεδριακό Θεσσαλίας, το εναρκτήριο συνέδριο κατηχητών και στελεχών του νεανικού έργου της  Μητροπόλεως Δημητριάδος για το νέο Ιεραποστολικό έτος. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των φετινών κατηχητικών βοηθημάτων και των δυνατοτήτων που προσφέρουν στον κατηχητή, ώστε να επιτελέσει το έργο του με αποτελεσματικότητα.

Τα φετινά κατηχητικά βοηθήματα αφορούν ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, από την προσχολική μέχρι εκείνη των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Το βοήθημα των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού ανέλαβε να παρουσιάσει ο αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος, δ/ντής του Γραφείου Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το βοήθημα των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού ανέλαβε να παρουσιάσει ο αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της  Μητροπόλεως Κίτρους.

Τέλος, το βοήθημα της προσχολικής ηλικίας ανέλαβε να παρουσιάσει η  Ειρήνη Δερμιτζάκη, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Θεσσαλίας.

Το Συνέδριο ολοκλήρωσαν με τις εισηγήσεις τους οι των κατηχητικών βοηθημάτων Πηνελόπη Μωραΐτου και  Ηλίας Λιαμής.

Στη συνέχεια, ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Δημητριάδος αρχιμ. Κιαμέτης, αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες κατηχητικές δράσεις καθώς και τον τρόπο διακίνησης των βοηθημάτων.

Με την καταληκτήρια ομιλία του ο μητροπολίτης συνόψισε τα συμπεράσματα των εισηγήσεων, έδωσε το βασικό πλαίσιο των κατηχητικών δράσεων της Μητροπόλεως για το φετινό έτος και ενθάρρυνε τους και τις κατηχήτριες να επιτελέσουν το έργο τους με ζήλο και αγάπη προς τα , τονίζοντας τη σημασία του για την της Εκκλησίας προς το μέλλον. Με ιδιαίτερο τρόπο ανέδειξε τον ιεραποστολικό ρόλο των κατηχητών και υπογράμμισε την κατηχητική δράση, που συνεχίζεται εν μέσω δύσκολων εποχών με πρωτόγνωρες αντιξοότητες.

Τους κάλεσε δε να συσπειρωθούν γύρω από τον Επίσκοπο και να δώσουν μαρτυρία ως Σώμα Χριστού. Ιδιαίτερη έκανε στο νέο βιβλίο Ελληνικής Ιστορίας, το οποίο εξέδωσε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά από δική του πρωτοβουλία, το οποίο στηρίχτηκε στο μοντέλο των κατηχητικών βοηθημάτων. Ευχαρίστησε, τέλος, όλους τους εισηγητές.

Ακολούθησε η χειροθεσία των νέων κατηχητών, καθώς και η επίδοση διορισμών και βεβαιώσεων παρακολούθησης στους υπευθύνους Νεότητος και στους .

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με δείπνο που παρατέθηκε προς τους συμμετέχοντες στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πρόβλημα καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου - https://t.co/MNJqttKVM8… -

  • Οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Μαγνησίας #παραλίεςτηςΜαγνησίας - https://t.co/Gu5TL3jXUb -

  • Μικρά τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Π.Υ. Μαγνησίας #ποσοστάεμβολιασμένων - https://t.co/y1UcgWFZMk -

"Αλιεύοντας" την είδηση