Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πλήθος λαού στο προσκύνημα του Αγίου Αποστόλου του Νέου
Πλήθος λαού στο προσκύνημα του Αγίου Αποστόλου του Νέου

Πλήθος λαού στο προσκύνημα του Αγίου Αποστόλου του Νέου

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών συμμετείχε και φέτος στην του μεγάλου Τοπικού μας Αγίου, του εομάρτυρος του έου, που τελέστηκε στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου, το διήμερο 15-16/8.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο κ. , ο οποίος εξέφρασε τη του για την πληθωρική συμμετοχή του λαού μας στην Θεομητορική του Δεκαπενταυγούστου, που δείχνει την βαθιά και ακλόνητη πίστη του και την προσήλωσή του στην παράδοση της Εκκλησίας μας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από το ότι η του Αγίου συμπίπτει με την Αναστάσιμη ημέρα της Κυριακής, ανέφερε πως ο Άγιος ήταν μάρτυρας διπλής Αναστάσεως: Της Αναστάσεως του Χριστού, αλλά και της Αναστάσεως του Γένους και της πατρίδος μας.

agios layrentios1
Μιλώντας δε προτρεπτικά προς τους πιστούς, σημείωσε χαρακτηριστικά: «…Να κρατήσουμε ακλόνητη την πίστη στην Ανάσταση του Χριστού. Να κρατήσουμε τη φλόγα της αληθινής ελευθερίας στις καρδιές μας. Δεν πρέπει να χάσουμε το κουράγιο μας.

Η πραγματική ελευθερία δε δεσμεύεται. Δεν έχει οικονομικά μεγέθη. Μπορεί να είναι ελεύθερος ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες, αρκεί να πιστεύει στην Ανάσταση. Να κρατάει ζωντανή την ελπίδα στο Χριστό, και να αγαπάει αληθινά την πατρίδα του».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ενώ ο κ. προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, όπου εορτάστηκε η μνήμη της απελευθερώσεως της πόλεως του Αλμυρού από τον Τουρκικό ζυγό, στις 17 Αυγούστου του 1881.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση