Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Πλήθος κόσμου στην εορτή του Αγίου Παντελεήμονος
Πλήθος κόσμου στην εορτή του Αγίου Παντελεήμονος

Πλήθος κόσμου στην εορτή του Αγίου Παντελεήμονος

Ιγνάτιος: «Είναι ώρα ενότητας, παρηγοριάς και συμπαράστασης»

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού προσήλκυσε πλήθος κόσμου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό το Βόλου, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο   Ιγνάτιος.

Στο κήρυγμά του επεσήμανε ότι «η εορτή του Αγίου, τούτες τις τραγικές ώρες για την πατρίδα μας, μας παραπέμπει σ’ αυτό που ήταν η πεμπτουσία της ζωής του, στην αυθεντική και αληθινή . Τί είναι για εμάς, τους Χριστιανούς, άραγε, η . Όλοι μιλούν γι΄ αυτήν, την τραγουδούν, την ψάλουν, ποια είναι, όμως, στ’ αλήθεια; Πρότυπο της αγάπης είναι η Τριαδική Θεότητα, όπου χάρη στην αγάπη, δεν αλλοιώνονται τα επιμέρους χαρακτηριστικά των προσώπων, αλλά συγκροτούν την μία Θεότητα, που ενεργεί με αγάπη στον κόσμο. Γι΄ αυτό και η δική μας αγάπη πρέπει να είναι τριαδική…».

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «καρπός της Θείας αγάπης είναι ένα δώρο μεγάλο, αλλά ενίοτε και τραγικό, η ελευθερία. Είμαστε τόσο ελεύθεροι, ώστε να μπορούμε να αρνούμαστε ακόμα και τον Δημιουργό μας. Αυτή η ελευθερία έγινε η αιτία της απώλειας του Παραδείσου και της κοινωνίας με τον Θεό. Η κακή χρήση της ελευθερίας μας έφερε τον Θεό στην γη, για να αποκατασταθεί η σχέση μαζί Του και να ξανακερδίσουμε τον Παράδεισο. σημαίνει να γίνομαι ένα με αυτόν που πονάει, που πενθεί, που βιώνει την μοναξιά. Η δεν διακρίνει τους ανθρώπους, αλλά προσφέρεται εξίσου σε όλους, χωρίς να περιμένει ανταπόδοση…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «σήμερα, στην εποχή του ατομισμού, καλούμαστε να γίνουμε μάρτυρες της αληθινής αγάπης. Από αυτήν έχουν ανάγκη και οι αδελφοί μας, τούτες τις τραγικές μέρες, που βιώνουν την . Έργο μας είναι να σταθούμε δίπλα τους κι όχι να κρίνουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Αλίμονο σ’ αυτόν που θα κρίνει τους ανθρώπους, που διδάσκει έναν Θεό τιμωρό. Δεν υπάρχει τέτοιος Θεός. Είναι δίκαιος και παιδαγωγός, αλλά η ουσία Του είναι η αγάπη. Είναι ώρα ενότητας, παρηγοριάς και συμπαράστασης…».

Ολοκληρώνοντας,  αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του Ορφανοτροφείου και συνεχάρη τους υπευθύνους για την προσφορά τους, υπό την σκέπη του .

 Ανήμερα της εορτής λειτούργησε και ομίλησε στην πανηγυρίζουσα , παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

"Αλιεύοντας" την είδηση