Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πενθήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή στην «Μεγάλη Ελλάδα», Κάτω Ιταλία
Πενθήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή  στην «Μεγάλη Ελλάδα», Κάτω Ιταλία

Πενθήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή στην «Μεγάλη Ελλάδα», Κάτω Ιταλία

«Ταξιδεύοντας με την ΚΙΒΩΤΟ» από 17 έως 21 Σεπτεμβρίου 2018

 Τον Ιούνιο του 2014,  πήρε «σάρκα και οστά» η επιδίωξη του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού,  Ιγνατίου για τη δημιουργία ενός Φορέα Πολιτισμού της Ι.Μ.Δ.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», προοριζόταν να λειτουργεί στο πλαίσιο συγκεκριμένων αρχών, στόχων και επιδιώξεων. Πέραν των άλλων στόχων, τέθηκε και αυτός που περιγράφεται στο καταστατικό της, άρθρο 2 παράγραφος 15, για τη «διοργάνωση και πραγματοποίηση επισκέψεων και ξεναγήσεων σε θρησκευτικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους».

Από τότε καθιερώθηκαν εξαιρετικοί θεσμοί, υλοποιήθηκαν πρωτοποριακές δράσεις, πραγματοποιήθηκαν μοναδικές εκδόσεις και έλαβαν χώρα και δράσεις που έθεσαν το στίγμα του φορέα στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.

Έφτασε πλέον ο για την υλοποίηση ενός ακόμη στόχου. Ονομάστηκε η νέα δράση,

«Ταξιδεύοντας με την ΚΙΒΩΤΟ»

Έτσι προγραμματίστηκε η πρώτη δραστηριότητα. Τον φετινό Σεπτέμβριο, οργανώνετε η πρώτη  Εκπαιδευτική Εκδρομή, και «Ταξιδεύουμε με την ΚΙΒΩΤΟ» στην .

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του κάθε φορέα, γιατί δίνουν τη δυνατότητα σε μέλη και φίλους να γνωρίσουν τα επιτεύγματα του ανθρώπου μέσα στη μακροχρόνια πορεία του πολιτισμού και να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητά τους.

Με θαυμασμό, αγάπη, αλλά και υπερηφάνεια, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι επισκέψεις από τη Μεγάλη Ελλάδα, στην . Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι στη «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο », τιμώμενη περιοχή της Μεσογείου ήταν η MAGNA GRAECIA. Μεγάλο το ερέθισμα, κυρίως με την προτροπή ανθρώπων που τη γνωρίζουν καλύτερα.

Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε τη δράση αυτή και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας πληροφορίες από πολλούς ανθρώπους, εντός και εκτός Ελλάδος που γνωρίζουν την περιοχή και τους ανθρώπους της, οργάνωσε και προγραμμάτισε αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι.

Προγραμματίζεται οι συμμετέχοντες να επισκεφθούν και να απολαύσουν Αρχαιολογικούς χώρους, αρχαίους ναούς, μουσεία, θέατρα, τεχνικά έργα, καθεδρικούς ναούς.

Να δουν τα έργα και την παρουσία των προγόνων μας.

Να περπατήσουν σε δρομάκια ειδυλλιακά, ιστορικές πλατείες, να προσκυνήσουν σε παλαιοχριστιανικούς Ιερούς ναούς.

Να επισκεφτούν την Βασιλική του Αγ. Νικολάου, και στην κρύπτη να προσκυνήσουν  την λάρνακα, όπου βρίσκετε το λείψανο του Αγίου, και το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεριστή Καλαβρίας.

Να γευτούν την ιταλική κουζίνα και τον γνωστό ιταλικό καφέ.

Να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον GIORGIO, που τον ακούσαμε το στον Βόλο, αλλά και τους απογόνους των προγόνων μας, οι οποίοι κατοικούν στις περιοχές Καλαβρίας και Απουλίας και μιλούν τα λεγόμενα Γκραικάνικα.

Να ακούσουν, τέλος, από τοπικά συγκροτήματα τη μουσική τους και να χορέψουν μαζί τον γνωστό χορό τους Ταραντέλα.

Η εκπαιδευτική περιλαμβάνει επισκέψεις στις πόλεις και τα χωριά της Κάτω Ιταλίας:

Μπάρι, Ταυριανή, Ρήγιο της Καλαβρίας,  Λέτσε, Σαλέντο, Στερνατία, Καλημέρα, Μαρτάνο , Κοριλιάνο.

Η αναχώρηση θα γίνει την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, που εορτάζει η Αγία Σοφία και οι της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, και η επιστροφή την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Διαθέτοντας τη σοφία και τη γνώση των ξεναγών, και έχοντας ακράδαντη πίστη ότι η ελπίδα των συμμετεχόντων για μια αξέχαστη εμπειρία θα συναντήσει την αγάπη και τη φιλοξενία των Γκρεκάνων  καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν, να πάρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο βιβλιοπωλείο της Ι.Μ.Δ., «ΛΥΧΝΟΣ»,  Κ. Καρτάλη 160, τηλέφωνο, 21421032916,     ή στα μέλη του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Επικεφαλής της εκπαιδευτικής ς θα είναι ο μητροπολίτης  Ιγνάτιος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση