Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Παράκληση στην Παναγία στον Ι.Ν. Γενέσιον της Θεοτόκου (Νεοχώρι Πηλίου)
Παράκληση στην Παναγία στον Ι.Ν. Γενέσιον της Θεοτόκου (Νεοχώρι Πηλίου)

Παράκληση στην Παναγία στον Ι.Ν. Γενέσιον της Θεοτόκου (Νεοχώρι Πηλίου)

Πράκληση στην Πναγία, στο Νεοχώρι Πηλίου διοργανώνει η “Μαγνήτων Κιβωτός” με σκοπό την γνωριμία και ανάδειξη του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, με τις μοναδικές Αγιογραφίες Χιονιαδιτών ζωγράφων.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική εργασία συντήρησης των τοιχογραφιών του Αγίου Δημητρίου, από τον Γιάννη Παπαϊωάννου και την ομάδα του, που φέρνει στο φως μοναδικά δείγματα της τέχνης του Παγώνη από τους Χιονιαδίτες ζωγράφους.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, επιμονή και …παράκληση του συντηρητή Έργων Τέχνης και μέλους του Δ.Σ. της «ΚΙΒΩΤΟΥ», Γιάννη Παπαϊωάννου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 και ώρα 7.30 στον Ιερό Ναό της Γενέσεως της Θεοτόκου, στον Άγιο Δημήτριο συνεχίζονται οι εργασίες, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου που θα τελέσει την Ιερά Παράκληση στην Παναγία .

Στη συνέχεια , όπως έχει καθιερωθεί και στις προηγούμενες , θα ακολουθήσει συναυλία, στην Κεντρική του Νεοχωρίου, στις 9.00 το βράδυ, με την Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ», την οποία διευθύνει ο Νεκτάριος Δεμελής, σολίστ δε είναι ο καθηγητής του Μουσικού Σχολείου, Βασίλης Αγροκώστας όπου θα αποδώσουν παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία.

Οι αυτές που «συνοδεύουν» για τρίτη χρονιά την Ακολουθία των Ιερών Παρακλήσεων πέρα από την ψυχική ελάφρυνση που προσφέρει η έχει ως στόχο και τον εμπλουτισμό των γνώσεων του κόσμου σχετικά με τις ημέρες του Δεκαπενθημέρου και την περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στην Παναγιά.

Για το λόγο αυτό μαζί μας είναι ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, ο οποίος κατέχει και την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Συγγραφέας και Θεολόγος Δημήτριος Καραβασίλης, παλαιοί συνερ του Σεβασμιωτάτου, που θα αναφερθούν στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες τους.

SONY DSC

"Αλιεύοντας" την είδηση