Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς
Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς

Την απόδοση της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς η παλαίφατη και ιστορική Ιερά Μονή ς κάτω ς, την Τετάρτη 23/8.

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στο προαύλιο της παλαιάς Μονής και ανήμερα η Πανηγυρική .

Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Πανηγυρίζουν επίσης:

Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική , ιερουργούντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά Μονή ς Λαμπηδόνος

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτου  Βελεστίνου  Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Η Εκκλησιαστική Τηλε στην Ι.Μ. Παναγίας Κάτω ς για την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Στην απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Εκκλησιαστική Τηλε ECTV θα δώσει την δυνατότητα στους όπου γης τηλεθεατές της να παρακολουθήσουν τις λατρευτικές συνάξεις που θα τελεσθούν στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Παναγίας Κατω Ξενιάς της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Την Τρίτη 22 Αυγούστου στις 19:00 θα συνδεθούν δορυφορικά προκειμένου να μεταδώσουν τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό καθώς και τα Εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο τα οποία θα ψαλούν ενώπιον της ι. ς Της.

Την επομένη, Τέταρτη 23 Αυγούστου, στο πρωί στις 07:30 θα συνδεθούν με τον ίδιο τόπο για να μεταδώσουν την αρχιερατική Θ. Λειτουργία της μεγάλης εορτής.

Στους εορτασμούς θα προεξάρχει ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος.

Οι μεταδόσεις θα πραγματοποιηθούν από το επίσημο κανάλι μας www.youtube.com/ectvgr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση