Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγυρίζει η μονή κάτω Ξενιάς
Πανηγυρίζει η μονή κάτω Ξενιάς

Πανηγυρίζει η μονή κάτω Ξενιάς

Η απόδοση της ς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

 

Την απόδοση της ς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάζει η Εκκλησία την Τρίτη 23/8.

Στην Μητρόπολη πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς η ιστορική παλαιά μονή ς κάτω Ξενιάς, όπου την παραμονή της εορτής, στις 700 μ.μ., στον αύλειο χώρο της μονής, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του  μητροπολίτου   Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του ιδίου.

Την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγυρίζουν επίσης:

  Μονή ς Λαμπηδόνος Πηλίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Επιφανίου , ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του γέροντος της μονής, αρχιμ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα ομιλήσει.

  αός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. εκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. νσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση