Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρισε ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος
Πανηγύρισε ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος

Πανηγύρισε ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος

Ιγνάτιος: «Κλούμστε να κάνουμε την πράξη»

Της Ιεράς Πανηγύρεως του , στον εορτάζοντα Ναό της Νέας Ιωνίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους ευλαβούς λαού (11-12/12).

Στο κήρυγμά του στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μίλησε για την συμβολή του Αγίου στην 1η Οικουμενική Σύνοδο, όπου κατοχυρώθηκε δογματικώς η Θεότητα του Χριστού και η Τριαδικότητα της Θεότητος, απέναντι στην μεγάλη αίρεση του Αρείου.

Σημείωσε ότι «η πίστη στην δεν είναι λόγια, αλλά πίστη στον τρόπο της Τριάδος, δηλ. στην κοινωνία της αγάπης. Πιστεύω στην Τριάδα σημαίνει πιστεύω στη αγάπη και στην προσφορά, που γίνεται τρόπος και πράξη στο πρόσωπο του αδελφού. Πάνω σ' αυτή την αγάπη συγκροτήθηκε η Εκκλησία μας, αυτή είναι το χαρακτηριστικό των Του, είναι η αποστολή της Εκκλησίας, αυτή θα είναι το κριτήριο στην μέλλουσα … Αυτή την αγάπη καλούμαστε να κάνουμε πράξη. Στην κρίσιμη εποχή μας μετρά η στάση μας απέναντι στον άλλο, στον πένητα, στον ξένο, στον πονεμένο. Στο πρόσωπό του θα βρούμε τον Χριστό».

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο λαός μας ανταποκρίνεται στο αίτημα της αγάπης στην κρίσιμη εποχή μας, με πρωτοστατούσα την Εκκλησία μας, που δραστηριοποιείται σε όλους τους χώρους ανάγκης. Αναφέρθηκε στον ιερό θεσμό του Εράνου Αγάπης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενόψει των Χριστουγέννων και κάλεσε τον λαό να συνεισφέρει από το υστέρημά του, για να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα στους συνανθρώπους μας.

Στο τέλος του Εσπερινού ο τέλεσε την xειροθεσία νέου Αναγνώστου.

Ανήμερα της ς τελέστηκε πανηγυρική , ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου, ιεροκήρυκας.

panigiris_ag_spiridonos_01panigiris_ag_spiridonos_04

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση