Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρισε η Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος στο Προμύρι
Πανηγύρισε η Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος στο Προμύρι

Πανηγύρισε η Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος στο Προμύρι

Το θαύμα του γιόρτασε η ομώνυμη Ιερά Μονή του Προμυρίου στο , όπου την Παρασκευή 12/7 ο μητροπολίτης χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό , παρουσία αρκετών προσκυνητών.

Στην ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στον ιερομόναχο π. Αλύπιο, ο οποίος επ' εσχάτων ανέλαβε την ευθύνη της Μονής, προερχόμενος από το Άγιον Όρος.

Ο π. Αλύπιος ανέλαβε την λειτουργία της Μονής σε μια κρίσιμη καμπή της ς της, συνεχίζοντας την μακρά μοναστική παράδοσή της, που είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την εν γένει μοναστική παράδοση του Πηλίου.

Αναφερόμενος στον Άγιο Σπυρίδωνα, επεσήμανε την απλότητά του, την μεγάλη του για όλους τους ανθρώπους, «, που τιμήθηκε από τον Θεό με το χάρισμα της αγιότητας.

Ο , όπως και όλοι οι , είναι οι οδοδείκτες της ζωής μας, που μας δείχνουν τον δρόμο για τον Θεό, είναι οι «ολυμπιονίκες» της ζωής, παραδείγματα πνευματικού αγώνα, πίστης, ταπείνωσης, υπομονής, εμπιστοσύνης στο θέλημα του Θεού, αγάπης, απλότητας, πνευματικής σοφίας και προσφοράς».

Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τους πιστούς να στηρίξουν το Μοναστήρι και τον π. Αλύπιο, ενώ χαρακτήρισε «θαύμα και ευλογία Θεού» την επαναλειτουργία πολλών παλαιών και εγκαταλειμμένων Ιερών Μονών στο , που συνιστούν το καύχημα της τοπικής Εκκλησίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση