Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρισε η Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος στο Προμύρι
Πανηγύρισε η Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος στο Προμύρι

Πανηγύρισε η Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος στο Προμύρι

Το θύμ του Αγίου Σπυρίδωνος γιόρτασε η ομώνυμη Ιερά Μονή του Προμυρίου στο , όπου την Παρασκευή 12/7 ο Δημητριάδος Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, παρουσία αρκετών προσκυνητών.

Στην του έκανε εκτενή στον ιερομόναχο π. Αλύπιο, ο οποίος επ' εσχάτων ανέλαβε την ευθύνη της Μονής, προερχόμενος από το .

Ο π. Αλύπιος ανέλαβε την λειτουργία της Μονής σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας της, συνεχίζοντας την μακρά μοναστική παράδοσή της, που είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την εν γένει μοναστική παράδοση του Πηλίου.

Αναφερόμενος στον Άγιο Σπυρίδωνα, επεσήμανε την απλότητά του, την μεγάλη αγάπη του για όλους τους ανθρώπους, «αγάπη, που τιμήθηκε από τον Θεό με το χάρισμα της αγιότητας.

Ο Άγιος Σπυρίδων, όπως και όλοι οι , είναι οι οδοδείκτες της ς μας, που μας δείχνουν τον δρόμο για τον Θεό, είναι οι «ολυμπιονίκες» της ζωής, παραδείγματα πνευματικού αγώνα, πίστης, ταπείνωσης, υπομονής, εμπιστοσύνης στο θέλημα του Θεού, αγάπης, απλότητας, πνευματικής σοφίας και προσφοράς».

Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τους πιστούς να στηρίξουν το Μοναστήρι και τον π. Αλύπιο, ενώ χαρακτήρισε «θαύμα και ευλογία Θεού» την επαναλειτουργία πολλών παλαιών και εγκαταλειμμένων Ιερών Μονών στο , που συνιστούν το καύχημα της τοπικής Εκκλησίας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση