Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανήγυρις Παναγίας Εικονιστρίας
Πανήγυρις Παναγίας Εικονιστρίας

Πανήγυρις Παναγίας Εικονιστρίας

 

Την Κυριακή 3 Ιουλίου, εορτάζεται η Σύναξις της Παναγίας της Εικονιστρίας, η εικόνα της οποίας βρίσκεται στον  Μητροπολιτικό ναό της Σκιάθου.

Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος έχει ενθρονισθεί στον ναό Αγίας Άννης Βόλου.

Ο ναός της Αγίας Άννης αποτελεί παρεκκλήσιο της ενορίας των Αγίων Αναργύρων και βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ζαλόγγου και Ναυαρίνου (είσοδος επί της οδού Ναυπλίου).

Σύμφωνα με το του ναού, το Σάββατο το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας.

Την Κυριακή 3η Ιουλίου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Μία οικογένεια,  η οποία ευλαβείται πολύ την την Εικονίστρια και επισκέπτεται το νησί Της, εκπλήρωσε τον διακαή της πόθο, να αφιερώσει ένα αντίγραφο της Παναγίας στον ναό της Αγίας Άννης, ώστε να τιμάται και στον Βόλο η πολιούχος μας και στην όμορη Μητρόπολη.

Το αντίγραφο ιστόρησε ο Σκιαθίτης εικονογράφος-καθ. Βυζ. Μουσικής και δρ. Θεολογίας Κωνσταντίνος Κουτούμπας. Είναι ζωγραφισμένη στις φυσικές της διαστάσεις, σε φυσικό ξύλο, με την τεχνική της αυγοτέμπερας. Για την αποτύπωση της επίχρυσης σκαλιστής θήκης και του διάλιθου χρυσωμένου πουκαμισιού που φέρει η πρωτότυπη  εικόνα, χρησιμοποιήθηκαν φύλλα χρυσού,  στα οποία έγινε εγχάρακτο το σκάλισμα, με προσθήκη λίθων και επιχρωματισμών,  όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Η εύρεση της ιεράς εικόνος της Παναγίας Εικονίστριας εορτάζεται στην Σκιάθο την πρώτη Κυριακή μετά την 1η Ιουλίου, ως κινητή εορτή (την εορτή αυτή καθιέρωσαν ο μακαριστός παπά-Γιώργης Ρήγας και ο αείμνηστος Αλέξανδρος Μωραΐτίδης, το 1924, σαν δεύτερη εορτή της Iεράς Εικόνος, ώστε να συμμετέχουν και οι παλιννοστούντες Σκιαθίτες ναυτικοί).

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση