Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

 

 

Την μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βσιλέων κι Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζει η Εκκλησία   την 21/5.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου, όπου την παραμονή της ς, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του   Μητροπολίτου Σάμου & ς  Ευσεβίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Τον κ. Ευσέβιο θα πλαισιώσει ο   κ. Ιγνάτιος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, θ' ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην της πόλης, με κατεύθυνση στο μνημείο των Ηρώων, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία.

Ανήμερα της ς θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Σάμου & ς  Ευσεβίου, συλλειτουργούντων των  Μητροπολιτών Βελεστίνου Δαμασκηνού και Δημητριάδος  Ιγνατίου.

Στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Πανηγυρικός ς.

  Την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζουν επίσης:

  Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του   Μητροπολίτου Βελεστίνου  Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

  Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρυναίνης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο πρωτ. Βασίλειος Ακριβόπουλος, ο οποίος θα ομιλήσει.

  Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γαύριανης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.

  Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης 111 Π.Μ.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

  Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαράθου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Γεωργίου Κωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσα, ο οποίος θα ομιλήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση