Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Ζωοδόχου Πηγής
Πανηγύρεις Ζωοδόχου Πηγής

Πανηγύρεις Ζωοδόχου Πηγής

Την Θεομητορική εορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής εορτάζει η Εκκλησία την Παρασκευή 13/4. Επίκεντρο του εορτασμού στην  Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Προσκυνηματικός αός της Ζωοδόχου Πηγής στο Λόφο της Γορίτσας, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική , ιερουργούντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός αός Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Παναγιώτου Κολο, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική , ιερουργούντος του πρωτ. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ζωοδόχου Νεοχωρακίου Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, αρχιερατικού επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ζωοδόχου Μετοχίου Αργαλαστής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Χρήστου Παλάγγα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερό Ζωοδόχου Πηγής Μυλοποτάμου ς

Ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Ιωάννου Αναστασίου, στο γραφικό εξωκκλήσι που βρίσκεται στη φημισμένη παραλία του Μυλοποτάμου στην , κατεβαίνοντας στο δεξιό καλντερίμι.

Οι ακολουθίες θα ξεκινήσουν στις 8.00 π.μ. ως περίπου στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση