Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Ζωοδόχου Πηγής
Πανηγύρεις Ζωοδόχου Πηγής

Πανηγύρεις Ζωοδόχου Πηγής

Την Θεομητορική εορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής εορτάζει η Εκκλησία την Παρασκευή 13/4. Επίκεντρο του εορτασμού στην  Μητρόπολη θα είναι ο ομώνυμος Προσκυνηματικός αός της Ζωοδόχου Πηγής στο Λόφο της ορίτσας, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός αός Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, προεξάρχοντος του πρωτ. Παναγιώτου Κολοφωτιά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Ζωοδόχου Νεοχωρακίου Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. εωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, αρχιερατικού επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Ζωοδόχου Μετοχίου Αργαλαστής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Χρήστου Παλάγγα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερό Παρεκκλήσιο Ζωοδόχου Πηγής Μυλοποτάμου ς

Ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Ιωάννου Αναστασίου, στο γραφικό εξωκκλήσι που βρίσκεται στη φημισμένη του Μυλοποτάμου στην Τσαγκαράδα, κατεβαίνοντας στο δεξιό καλντερίμι.

Οι θα ξεκινήσουν στις 8.00 π.μ. ως περίπου στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση