Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Ζωοδόχου Πηγής
Πανηγύρεις Ζωοδόχου Πηγής

Πανηγύρεις Ζωοδόχου Πηγής

 

Την Παναγία Ζωοδόχο Πηγή εορτάζει η Εκκλησία  την Παρασκευή 21/4.

Επίκεντρο του εορτασμού στην  Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο φερώνυμος ναός του Λόφου Γορίτσης, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου , ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 10.00 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1.00 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική , ιερουργούντος του αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας στην Παναγία Ζωοδόχο Πηγή.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της πανηγύρεως δημοσιεύεται στην της  Μητροπόλεως imd.gr.

Αστικού ΚΤΕΛ 

Λόγω της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, αύριο Πέμπτη 20 Απριλίου από ώρα 16.30 και μέχρι 22.30 και την Παρασκευή 21 Απριλίου από τις 07.30 π.μ. και έως και 15.00 θα εκτελούνται δρομολόγια των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου από την αφετηρία του Αναύρου στον λόφο της ς, για τη μεταφορά των προσκυνητών.

Στη διαδρομή αυτή δεν ισχύουν οι κάρτες ελεύθερης κυκλοφορίας των ΑμεΑ, καθώς επίσης οι κάρτες μειωμένου εισιτηρίου των πολυτέκνων, των φοιτητών, μαθητών και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών Α' Ζώνης (χρώματος μπλε).

Το εισιτήριο είναι Β' Ζώνης (χρώματος υ) και ισχύουν οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών Β' Ζώνης (χρώματος πράσινου).

Πανηγυρίζουν επίσης, οι κάτωθι ναοί:

Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσης

Την παραμονή της εορτής, στις 7.15 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Εγκαρτεριωτίσσης, η οποία φυλάσσεται στον ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου.

Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική , ιερουργούντος του μητροπολίτου , ο οποίος θα ομιλήσει.

Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρακίου Αλμυρού

 Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, αρχιερατικού επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ζωοδόχου Πηγής Μετοχίου Αργαλαστής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση