Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Αγίου Χριστοφόρου
Πανηγύρεις Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Αγίου Χριστοφόρου

Πανηγύρεις Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Αγίου Χριστοφόρου

Την μνήμη του Αγίου Αποστόλου κι Ευγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου τιμά η Εκκλησία  την Τετάρτη 8/5.

 

Ο μητροπολίτης   θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Μέγα Πανηγυρικό των ονομαστηρίων του μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης  Θεολόγου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Σερρών.

Στην  Μητρόπολη πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κορώπης

Την παραμονή της ς θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, προεξάρχοντος του αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της ς θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Συμεών Γεωργιάδου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδου, ηγουμένου της  Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο  οποίος θα ομιλήσει.

Μνήμη Αγίου Χριστοφόρου

Την Πέμπτη 9/5 η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου. Κατά την ημέρα αυτή, πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό , που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Βόλου.

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Χριστοφόρου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση