Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Αγίου Χριστοφόρου
Πανηγύρεις Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Αγίου Χριστοφόρου

Πανηγύρεις Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Αγίου Χριστοφόρου

Την μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου τιμά η Εκκλησία  την Τετάρτη 8/5.

 

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος  θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των ονομαστηρίων του μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης  Θεολόγου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Σερρών.

Στην  Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κορώπης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Συμεών Γεωργιάδου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδου, ηγουμένου της  Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο  οποίος θα ομιλήσει.

Μνήμη Αγίου Χριστοφόρου

Την Πέμπτη 9/5 η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου. Κατά την ημέρα αυτή, πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Βόλου.

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Χριστοφόρου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση