Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Αγίου Δημητρίου
Πανηγύρεις Αγίου Δημητρίου

Πανηγύρεις Αγίου Δημητρίου

Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πανηγυρίζει η Εκκλησία  το Σάββατο 26/10.

Επίκεντρο του εορτασμού στην  θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο Λόγο.

Στις 10.30 μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική , ιερουργούντος του επισκόπου Ολβίας Επιφανίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ο κ. θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Λαμίας, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Τοποτηρητής της  Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Στις 5.00 μ. μ.. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νέστορος, προστάτου των Ιεροπαίδων και Αναγνωστών της τοπικής  Εκκλησίας, χοροστατούντος του επισκόπου Ιγνατίου. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση στους ς της ενορίας του ιερού Λειψάνου και της ιεράς Εικόνος της του , που φυλάσσεται.

Την μνήμη του Αγίου Δημητρίου πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

νήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική , ιερουργούντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Φερρών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Συμεών εωργιάδη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πηλίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγίου Λαυρεντίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Αποστόλου Κόκορη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νεοχωρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Καλλινίκου εωργακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πινακατών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πουρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση