Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Αγίου Δημητρίου  
Πανηγύρεις Αγίου Δημητρίου  

Πανηγύρεις Αγίου Δημητρίου  

Την μνήμη του Αγίου Μεγλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πνηγυρίζει η Εκκλησία  την Τρίτη 26/10.

Επίκεντρο του εορτασμού στην  Μητρόπολη θα είναι ο ομώνυμος ναός του Βόλου, όπου την παραμονή, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο Λόγο. Στις 10 μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.00 τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της ς θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του  μητροπολίτου    Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Στις 4.00 μ.μ. θα τελεστεί η Παράκληση του Αγίου Δημητρίου και στις 5.00 μ.μ. ο μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός της ς του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νέστορος, προστάτου των ιεροπαίδων και αναγνωστών της τοπικής  Εκκλησίας, χοροστατούντος του  κ. Ιγνατίου.

Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της ς Δαμάστας, του ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου, στους δρόμους πέριξ του ναού, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του ναού Αγίου Γεωργίου .

Ολόκληρο το πρόγραμμα των «Δημητρίων 2021» δείτε στην της Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr.

Την μνήμη του Αγίου Δημητρίου πανηγυρίζουν επίσης:

 

 Ναός Αγίου Δημητρίου Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του  μητροπολίτου Δημητριάδος   Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ναός Αγίου Δημητρίου Φερρών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πηλίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ναός Αγίου Δημητρίου Αγίου Λαυρεντίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Αποστόλου Κόκορη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Ναός Αγίου Δημητρίου Νεοχωρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Ναός Αγίου Δημητρίου Πινακατών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ναός Αγίου Δημητρίου Πουρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Ναός Αγίου Δημητρίου Καστρίου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, [προεξάρχοντος του πρωτ. Ελευθερίου Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

 Ναός Αγίου Δημητρίου Μαρμαρίνης Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Ναός Αγίου Δημητρίου Ποταμιάς Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Αθανασίου Μακρή, αρχιερατικού επιτρόπου ς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση