Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης


Την μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης εορτάζει η Εκκλησία την Παρασκευή 21/5.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Μητρόπολη θα είναι ο ομώνυμος ναός στην του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Στις 9.30 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 11.30 μ.μ.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειοτυργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 10.30π.μ. θα τελεστεί Β΄ Θεία Λειτουργία.

Η Πανηγυρική Θεία Λειοτυργία θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η παράκληση στην Παναγία και στους εορταζομένους Αγίους.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της Ιεράς Πανηγύρεως, στον ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου φιλοξενείται η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας ς, η οποία θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την 23/5.

Στη Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι ναοί:

Ναός

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ναός Αγίων Κωνστανίνου και Ελένης Μαράθου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Γεωργίου Κωστόπουλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γαύριανης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδου, ηγουνμένου της Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, αρχιερατικού επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρύναινας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Της Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο πρωτ. Βασίλειος Ακριβόπουλος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Δωρεά υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο Βόλου από την Μητρόπολη Δημητριάδος

Σε δωρεά σημαντικού υγειονομικού υλικού προς το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου προχώρησε το Ίδρυμα «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης» της Μητροπόλεως Δημητριάδος, με πρωτοβουλία του προέδρου του μητροπολίτου Ιγνατίου.

Συγκεκριμένα, δωρίθηκαν χίλιες (1000) στολές τύπου TYVEK και πεντακόσιες (500) τύπου FPP3, συνολικού κόστους, 4.130 ΕΥΡΩ.

Το Δ/Σ του Γενικού Νοσοκομείο Βόλου έκανε αποδεκτή την δωρεά, κατά την συνεδρίασή του της 13ς/5/, υπό την προεδρία του προέδρου του Νοσοκομείου Ιωάννου Ντόκου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση