Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου
Πανηγύρεις Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Πανηγύρεις Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου κι Πύλου τιμά η Εκκλησία την Τετάρτη 29/6.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Τοπική μας Εκκλησία θα είναι ο ομώνυμος ναός της ς, όπου την παραμονή της ς στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου   Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 10.30 μ.μ. θα ξεκινήσει αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της ς θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στις 6.45 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός και παράκλησις των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου.

Στις 8.15 μ.μ. στο προαύλιο του  ναού, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση υπό της παιδικής χορωδίας και ορχήστρας του Ωδείου Παλάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ναός, στο πλαίσιο της πανηγύρεως, φιλοξενεί ιερό λείψανο του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, προερχόμενο από την  Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και θα παραμείνει προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως και την Πέμπτη 30/6 το απόγευμα οπότε θα αναχωρήσει.

Ολόκληρο το της πανηγύρεως δημοσιεύεται στην της μητροπόλεως imd.gr.

 

Στην Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν επίσης:

Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουαρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος της  ΜΔ, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κατηχωρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αιδεσιμολογιωτάτου πρωτοπρεσβυτέρου Μπατάκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Σκλήθρου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Μακρή, ο οποίος θα ομιλήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση