Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Αγίων Αναργύρων
Πανηγύρεις Αγίων Αναργύρων

Πανηγύρεις Αγίων Αναργύρων

και λαϊκό Πανηγύρι στους Αγίους Αναργύρους

 

Την μνήμη των Αγίων Ιατρών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Ρωμαίων πανηγυρίζει η Εκκλησία  την Δευτέρα 1/7.

 

Στην Ιερά πανηγυρίζουν:

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Βόλου

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του  αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 10,30 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Βρεσθένης  Θεοκλήτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στους Αγίους Αναργύρους.

Αμέσως μετά, στο προαύλειο του αού, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση, κατά την οποία θα χορέψουν οκτώ παραδοσιακά χορευτικά , συνδυάζοντας, με τον τρόπο αυτό, τον θρησκευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της εορτής.

 

Στον προαύλειο χώρο του αού, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της τοπικής  Εκκλησίας, η οποία στηρίζει διαχρονικά τους έχοντες ανάγκη τος .

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Πορταριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Κάτω Λεχωνίων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Δημητρίου Καποδίστρια, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αθανασίου Παραβάντσου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση