Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής
Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής

Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής

Πανηγύρεις

 

Την μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου εορτάζει η Εκκλησία την Τρίτη 26/7.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του  μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 10.00 μ.μ. θα ξεκινήσει αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1.00 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Επιφανίου , ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 7.30 μ.μ. θα τελεστούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η ιερά Παράκληση της Αγίας.

Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνος της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους της ενορίας.

Την μνήμη της Αγίας Παρασκευής πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι ναοί:

Αγίας Παρασκευής Νέας Αγχιάλου (παρεκκλήσιο Αγίου εωργίου)

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Της πανηγύρεως θα προεξάρχει ο πρωτ. Αθανάσιος Μακαντάσης, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, αρχιερατικού επιτρόπου Κισσού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίας Παρασκευής Ζς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, γραμματέως της  Μητροπόλεως, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίας Παρασκευής ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αγίας Παρασκευής Καλαμακίου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αγίας Παρασκευής ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χαρίτωνος Μελεμέ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. εωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίας Παρασκευής Κοκκωτών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, ηγουμένου της μονής ς Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Ιωάννου Παππά, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πανηγύρεις

 

Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού εορτάζει η Εκκλησία  την Τετάρτη 27/7.

Επίκεντρο του εορτασμού στην τοπική μας Εκκλησία θα είναι ο ομώνυμος ναός στο Ορφανοτροφείο του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 8.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστούν ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η  παράκληση του Αγίου.

Την μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος πανηγυρίζουν, επίσης:

Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη  Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ναός Αγίου Παντελεήμονος Νέας Αγχιάλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Αθανασίου Μακαντάση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Ναός Αγίου Παντελεήμονος Αεροπορικής Βάσης Πλιασιδίου

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Μετόχι Αγίου Παντελεήμονος Πτελεού της Ι.Μ. Άνω Ξενιάς

 Παραμονή της εορτής στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του καθηγουμένου της μονής Άνω Ξενιάς αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής στις 7.30 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση