Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής
Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής

Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής


Την μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου εορτάζει η Εκκλησία την Δευτέρα 26/7.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου , ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός θα μεταδοθεί απευθείας από τηλεοπτικό σταθμό , από τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και από το κανάλι της Μητροπόλεως στο .
Στις 10.00 μ.μ. θα ξεκινήσει αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1.00 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Στις 7.30 μ.μ. θα τελεστούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η ιερά Παράκληση της Αγίας, προεξάρχοντος του αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Η οργοεπήκοος στην Αγία Παρασκευή

Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, όπου ο ομώνυμος ναός της πόλης κατήρτισε σχετικό πρόγραμμα, ο κλήρος και ο λαός της ς, θα υποδεχθεί αύριο Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, στις 7.30 το απόγευμα, τηνιερά και θαυματουργό εικόνα της ς της οργοεπηκόου, από την μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Φυτόκου Μαγνησίας. Ευθύς αμέσως θα ξεκινήσει ο Αναστάσιμος Εσπερινός.

Καλούνται οι φιλακόλουθοι και φιλέορτοι πιστοί, να παραστούν στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα, προκειμένου να λάβουν την ευλογία Της.

Την μνήμη της Αγίας Παρασκευής πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι :

Αγίας Παρασκευής Νέας Αγχιάλου (παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου)

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο πρωτ. Αθανάσιος Μακαντάσης, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίας Παρασκευής ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, αρχιερατικού επιτρόπου Κισσού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αγίας Παρασκευής ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αγίας Παρασκευής Καλαμακίου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Αθανασίου Μακρή, αρχιερατικού επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίας Παρασκευής Σούρπης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίας Παρασκευής Κοκκωτών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, ηγουμένου της μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Ιωάννου Παππά, ο οποίος θα ομιλήσει.

"Αλιεύοντας" την είδηση