Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής  
Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής   

Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής  

Την μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου τιμά η Εκκλησία την Παρασκευή 26/7.

Επίκεντρο του εορτασμού στην θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.45 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 10.30 μ.μ. θα αρχίσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1.00 π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, από την 21/7, εκτίθεται προς προσκύνηση ιερό λείψανο της Αγίας Παρασκευής, προερχόμενο από την Ιερά Μονή του εν Ολύμπω. Το ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον ναό έως την 28/7.

Την μνήμη της Αγίας Παρασκευής πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, αρχιερατικού επιτρόπου Κισσού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Παρασκευής Νέας Αγχιάλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Την 26η Ιουλίου εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής, εορτάζει το παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου.

Εφέτος ἡ θρησκευτική εορτή συνδυάζει τον θρησκευτικός και τον πολιτιστικός χαρακτήρας, με την συμμετοχή και του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η », που συνεχίζει τις δράσεις και στο πλαίσιο του Εορτασμού των επετειακών εκδηλώσεων από την συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου  «Η » 1918 – 2018, 100 χρόνια συνεταιριστικής συναντίληψης και αγώνα.

Με τον τρόπο αυτό αναβιώνουμε από εφέτος κατά την παραμονή της θρησκευτικής εορτής, το βράδυ την 25ης Ιουλίου, μετά τον Εόρτιο Εσπερινό, στις 8:30 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Αγχιάλου, όπου θα εμφανιστούν όλα τα συγκροτήματα της πόλης, για να κρατήσουμε την της Ενορίας.

Θα επακολουθήσει Λαϊκό γλέντι με παροχή δωρεάν του θαυμάσιου κρασιού, προσφορά του Συνεταιρισμού, με την  Παραδοσιακή ορχήστρα «ΡΑΣΤΩΔΙΑ», που την αποτελούν οι μουσικοί:

Θανάσης Δραγάνης, ούτι –λαούτο,

Νίκος Μούτσελος, Γκάϊντα – κλαρίνο

Περικλής Παχής, βιολί

Ελεάννα Βαρελά, τραγούδι

Ζήσης Γεωργαλιός: κανονάκι

Στράτος Μεγκές, κρουστά –  τραγούδι

Οι συνδιοργανωτές φορείς, «Μαγνήτων Κιβωτός», Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου  «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου καλούν τους κατοίκους της πόλης και όσους άλλους επιθυμούν να παρευρεθούν στην  εκδήλωση αυτή για να διασκεδάσουν και να νοιώσουν το μεγαλείο της παράδοσης.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Λαμπινούς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καλαμακίου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Σούρπης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος   Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Κοκκωτών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

"Αλιεύοντας" την είδηση