Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Αγίας Κυριακής
Πανηγύρεις Αγίας Κυριακής

Πανηγύρεις Αγίας Κυριακής

Την μνήμη της Αγίς Μεγλομάρτυρος Κυριακής εορτάζει η Εκκλησία την Κυριακή 7/7.

Στην Μητρόπολη Δημητριάδος επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο ομώνυμος  ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Αγίας Κυριακής.

Στην Αγία Κυριακή Βόλου η Ιερά Εικόνα της ς «Η πάντων Χαρά»

 Με και συγκίνηση, οι ενορίτες της Αγίας Κυριακής Βόλου υποδέχθηκαν την Πέμπτη 4/7 στα προπύλαια του ναού την Ιερά Εικόνα της ς «Η πάντων Χαρά», η έλευση της οποίας εντάσσεται στο πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων του Ναού, ενόψει της Πανηγύρεως (7/7).

Την ιερά κόμισε ο αρχιμ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ιεροκήρυκας της  Μητροπόλεως Κορίνθου & καθηγούμενος της  Μονής της Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου  Κορινθίας και την υποδέχτηκε ο της τοπικής   Εκκλησίας αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, επικεφαλής του κλήρου και του λαού.

Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στο τέλος του οποίου ο π. Δαμασκηνός απηύθυνε ευχαριστίες προς τον καθηγούμενο της Μονής και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο και την ευπρέπεια του Ναού.

Από την μεριά του ο π. Αλέξιος Παπαλεξόπουλος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες και ευχήθηκε στον λαό πλούσια την ευλογία της Παναγίας στην του.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Η πάντων Χαρά» θα παραμείνει προς προσκύνηση στον ναό έως την Δευτέρα 8/7, οπότε θα αναχωρήσει για την Κόρινθο, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία.

Αγίας Κυριακής Ζαγοράς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Αγίας Κυριακής Τρικερίου

 Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση