Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγυρίζουν οι ναοί της Παναγίας στη Μαγνησία
Πανηγυρίζουν οι ναοί της Παναγίας στη Μαγνησία

Πανηγυρίζουν οι ναοί της Παναγίας στη Μαγνησία

Με λαμπρότητα στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας στη Ν. Ιωνία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα εορτασθεί και φέτος η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, με κύριο χαρακτηριστικό της τελετής τον Επιτάφιο της ς, τα Εγκώμια, και την μεγαλοπρεπή πομπή της περιφοράς, που γίνεται για πολλά χρόνια στη Νέα Ιωνία και συγκεντρώνει πολλές χιλιάδες λαού .

Συγκεκριμένα, την παραμονή το βράδυ, Κυριακή 14 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ. θα αρχίσει ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός ς χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Κατά τη διάρκειά του θα ψαλούν τα Εγκώμια μπροστά στο ανθοστόλιστο κουβούκλιο, κατόπιν στην εξέδρα του προαυλίου θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ υγείας των πιστών και το θείον κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο. Στη συνέχεια θα γίνει η Περιφορά του Επιταφίου.

Θα σχηματιστεί πομπή από την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, από τμήματα Πεζοναυτών, Αεροπορίας, Λιμενικών, Προσκόπων, Οδηγών, κ.λπ., η οποία θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας, Βολίδη-Δορυλαίου-Βενιζέλου-Δημοκρατίας και δια της Λεωφόρου Ειρήνης θα επανέλθει στον Ναό.

Με το τέλος του Εσπερινού θα επακολουθήσει ολονύκτιος Αγρυπνία που θα αρχίσει στις 11 μ.μ. και θα τελειώσει περίπου στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα. Η αγρυπνία τελείται σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για εκκλησιασμό όσων αδυνατούν να εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής.

Ανήμερα της εορτής, την Δευτέρα 15 Αυγούστου, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος,ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος.

Χιλιάδες λαού όπως κάθε χρόνο, θα προσέλθουν στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας για να προσκυνήσουν τον επιτάφιο της ς, με την ευκαιρία των λατρευτικών αυτών εκδηλώσεων που γίνονται σύμφωνα με το Τυπικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ακριβώς όπως γίνονται στον τάφο της Παναγίας στην εσθημανή.

Στη και Αλμυρού πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι Ναοί:

Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος.

Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. εωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αλεξίου Αλεξοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυνίτσης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξυνόβρυσης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Ιερομ. Βαρνάβας Σαράτσης.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Χρήστου Μπούντη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προμυρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο π. Κων/νος Μπουρτζής.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Σπυρίδωνος Παγωνάρη.

Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικη, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων, ο οποίος θα ομιλήσει.

koimisi_theotokou

"Αλιεύοντας" την είδηση