Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Πανηγυρίζει το Μοναστήρι της Κάτω Ξενιάς
Πανηγυρίζει το Μοναστήρι της Κάτω Ξενιάς

Πανηγυρίζει το Μοναστήρι της Κάτω Ξενιάς

Την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς την Κυριακή 23/8, ολοκληρώνοντας, με τον πλέον επίσημο τρόπο, τον Θεομητορικό εορτασμό του Αυγούστου.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός θα τελεστεί την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., στον προαύλιο χώρο της παλαιάς και ιστορικής Ιεράς Μονής Ξενιάς, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Τον κ. Σεραφείμ, θα πλαισιώσει ο κ. Ιγνάτιος.

Ανήμερα της εορτής, στον ίδιο χώρο, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Την Απόδοση της εορτής πανηγυρίζουν, επίσης:

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.


Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου, Ιεροκήρυξ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Καρδίτσα και Λευκάδα – Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μουζάκι… - https://t.co/7DjtMKl1or -

  • Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ με 453 κρούσματα - https://t.co/IknU5doEl5 -

  • 24ωρη γραμμή Ελλάδας-Τουρκίας για αποφυγή σύγκρουσεων - https://t.co/U50QcgjZHF -

"Αλιεύοντας" την είδηση