Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Αγίου Νεκταρίου

Πανηγύρεις Αγίου Νεκταρίου

Την μνήμη του , Επισκόπου Πεντπόλεως του Θυματουργού, εορτάζει η Εκκλησία την Δευτέρα 9/11.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη θα είναι ο Ιερός αός έας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Μητρο Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στις 4μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου και στις 5.00 μ.μ. ο μεθεόρτιος Εσπερινός και τα εγκώμια του Αγίου, στο τέλος των οποίων θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους πέριξ του Ναού.

Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου πανηγυρίζει, επίσης, το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του παλαιού Επισκοπείου , όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροσταστούντος του Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση