Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης
Πανηγύρεις Αγίων  Κωνσταντίνου & Ελένης

Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

Τη μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βσιλέων κι Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζει η Εκκλησία την Πέμπτη 21/5.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη θα είναι ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου , όπου την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Τον κ. Θεολόγο θα πλαισιώσει ο Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, θ' ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία της πόλης, με κατεύθυνση στο μνημείο των ων, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Τον κ. Θεολόγο θα πλαισιώσει ο Μητροπολίτης υ κ. Δαμασκηνός, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου υ κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Βασιλείου Ακριβοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γαύριανης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης 111 Π.Μ.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαράθου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσα, ο οποίος θα ομιλήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση