Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Πάνδημος ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Πάνδημος ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Πάνδημος ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στην Μητρόπολη Δημητριάδος

: «Έχουμε μαζί μας τον Θεό του Δημητρίου»

Με λαμπρότητα και μαζική συμμετοχή των πιστών, η Τοπική  Εκκλησία εόρτασε και φέτος την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Την παραμονή της εορτής ο μητροπολίτης χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αλμυρού. Στον Εσπερινό συμμετείχαν η υφυπουργός Εσωτερικών  Μαρίνα , ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτριος Μαγνησίας , εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και μέγα πλήθος λαού.

Στο κήρυγμά του  επεσήμανε ότι «ο Άγιος Δημήτριος συνδέεται με την Ελλάδα, καθώς καταγόταν από την Θεσσαλονίκη, υπηρετούσε ως ανώτατος Αξιωματικός του Ρωμαϊκού στρατού στην Θεσσαλονίκη και θυσίασε τα πάντα, την καριέρα του, την ζωή του όλη, για την αλήθεια και την αγάπη του Χριστού. Η αλήθεια ελευθέρωσε την ψυχή του, έδωσε νόημα στην ζωή του, τον έκανε να καταλάβει τί σημαίνει να πιστεύεις στον αληθινό Θεό… Η θυσία του Χριστού για τον Δημήτριο ήταν η υπέρτατη θυσία του Θεού για τον άνθρωπο. Αυτήν την αλήθεια ο Δημήτριος δεν την κράτησε μόνο για τον εαυτό του, αλλά την μετέδωσε και στους άλλους, κυρίως στους νέους της Θεσσαλονίκης, στους οποίους δίδαξε το Ευαγγέλιο της σωτηρίας…».

Σε άλλο σημείο, ο κ. τόνισε ότι «ο Δημήτριος είναι ο προστάτης της Θεσσαλονίκης, της Ελληνικότατης Μακεδονίας, της Ελλάδας όλης. Είναι ο προστάτης κάθε ψυχής, που νιώθει εξουθενωμένη και ταπεινωμένη μπροστά στην δύναμη της κοσμικής εξουσίας. Είναι ο εμπνευστής των νέων και κάθε χριστιανού, για να μην απελπίζεται, να μην χάνει το κουράγιο του και να κρατά ζωντανή την πίστη του στην βοήθεια του Θεού… Δίδαξε ότι η δύναμη είναι στην ψυχή και όχι στο σώμα, είναι στον ταπεινό και όχι στον υπερήφανο και ισχυρό, στον καταφρονεμένο και όχι στον αλαζόνα, είναι στον χριστιανό και όχι στον πάσης φύσεως ειδωλολάτρη…».

Επίσης κάλεσε όλους να αντλήσουν δύναμη από τον Άγιο Δημήτριο, «τούτον τον δύσκολο καιρό, όπου τα είδωλα που είχαμε κτίσει γύρω μας όλα τα χρόνια, γκρεμίζονται με πάταγο, το ένα μετά το άλλο. Σε μας τους Χριστιανούς δεν αρμόζει η απελπισία. Δεν φοβόμαστε καμιά εξουσία, που θέλει μόνο ανθρώπινα να αντιμετωπίζει τα πράγματα. Έχουμε μαζί μας τον Θεό του Δημητρίου, που πάντοτε νικά. Ξέρουμε ποια είναι η αληθινή μας πατρίδα και ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε και τούτην την πατρίδα, των ηρώων και των Αγίων. Κι έτσι θα παραμείνει, ό,τι κι αν αποφασίσουν αυτοί οι οποίοι έχουν αρνηθεί την πίστη. Δεν θα καταφέρουν το παραμικρό. Αντιθέτως, θα ενδυναμώσουν την Εκκλησία και την πίστη στις καρδιές των ανθρώπων, γιατί η Εκκλησία γίνεται πιο δυνατή, όταν πολεμείται…».

Ανήμερα της εορτής,  λειτούργησε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Βόλου, παρουσία  πιστών, της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας , του δημάρχου Βόλου  και εκπροσώπων των Αρχών.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, γενικός αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. προχείρισε σε πνευματικό τον εφημέριο του ναού π. Ιωάννη Καμακά, ενώ τέλεσε και την χειροθεσία νέου αναγνώστου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

  • #πολιτική και Ποδήλατο: Η ανάγκη για συνεχή κίνηση #πολιτική - https://t.co/HneMBnthy2 -

  • Εκδήλωση στο ΚΠΕ Μακρινίτσας για τον ήρωα του 1821 Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου #ΚΠΕΜακρινίτσας - https://t.co/u6GH17WZFv -

"Αλιεύοντας" την είδηση