Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Πάνδημη η πανήγυρις της Παναγίας Ξενιάς
Πάνδημη η πανήγυρις της Παναγίας Ξενιάς

Πάνδημη η πανήγυρις της Παναγίας Ξενιάς

          Την Έφορο και Προστάτιδά της Παναγία Ξενιά γιόρτασε η  , επί τη Αποδόσει της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την οποία πανηγυρίζει η ομώνυμη γυναικεία μονή της επαρχίας Αλμυρού.

Η πανήγυρις, κατά την , τελέστηκε στον υπαίθριο χώρο της υπό ανακαίνιση παλαιφάτου και ιστορικής μονής Ξενιάς, προεξάρχοντος και ιερουργούντος του επισκόπου  Ιγνατίου, τον οποίο πλαισίωσαν  κληρικοί.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο εψάλησαν και τα Εγκώμια της Παναγίας, παρέστησαν ο βουλευτής Μαγνησίας  Αθανάσιος πης, ο δήμαρχος Αλμυρού Ευ. Χατζηκυριάκος και  προσκυνητές .

Στο κήρυγμά του ο  μητροπολίτης τόνισε ότι «ο εορτασμός των Αγίων, πόσω μάλλον της Παναγίας, είναι μια στιγμή αιωνιότητας, γιατί η μαζί τους συνιστά πρόγευση του Παραδείσου. Και αυτή την εμπειρία η της Τοπικής μας Εκκλησίας θέλει να την γευόμαστε στον ιερό και ιστορικό αυτόν τόπο, όπου γιορτάζουμε τα εννιάμερα της Παναγίας και γινόμαστε αποδέκτες της μεγάλης χαράς που η Παναγία προσφέρει σε όλους μας. Η Παναγία είναι η φιλόστοργη Μάνα μας, που όλοι έχουμε ανάγκη. Είναι Αυτή που αγκαλιάζει όλο τον κόσμο, είναι η Μάνα του πόνου, που γεύτηκε κάτω από τον Σταυρό του Υιού Της. Είναι η Μάνα της χαράς, που παρέτεινε την χαρά στον γάμο της Κανά. Είναι Αυτή που προστατεύει την κάθε μάνα, το κάθε ορφανό . Είναι η δική μας Παναγιά. Γι' αυτό, ας προσευχηθούμε σήμερα για όλο τον κόσμο, που υποφέρει από τον πόνο, τον πόλεμο, την . Ας Την παρακαλέσουμε απόψε να κάνει σ' όλους του θαύμα, να ενώσει, να γαληνέψει, να σώσει, να λυτρώσει, να θεραπεύσει. Η προσευχή μας δίνει πολύ μεγάλη δύναμη στην Παναγία μας…».

Ο κ. Ιγνάτιος συνεχάρη τον λαό  για την πληθωρική παρουσία του, μετά την δοκιμασία της πανδημίας και αναφέρθηκε στον αγώνα για την αποκατάσταση της παλαιάς Μονής, η οποία, σταδιακά, επανέρχεται στο αρχικό της κάλλος. Ευχαρίστησε τον λαό μας για την βοήθεια που προσφέρει στη ανοικοδόμηση της Μονής, την στιγμή που ουδεμία επιδότηση ή Κρατική βοήθεια υπάρχει. «Σ' εσάς οφείλεται αυτό το θαύμα», παρατήρησε και ευχήθηκε σύντομα το να μπορεί να φιλοξενεί προσκυνητές, που θα βρίσκουν ηρεμία και ησυχία, θα βιώνουν την Μοναστηριακή Λατρεία και φιλοξενία. «Αυτός ο τόπος θα ζήσει και στο μέλλον, γιατί όσο ανακαινίζουμε τα α μας, όσο νέοι άνθρωποι πυκνώνουν τις τάξεις του Μοναχισμού και της Ιερωσύνης, αποδεικνύεται ότι η Παναγιά ευλογεί τον τόπο μας, κρατά ενωμένο τον λαό μας».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του ιδίου, παρουσία   προσκυνητών. Τον λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο επίσκοπος επαίνεσε το έργο της αδελφότητας, η οποία, με επικεφαλής την γερόντισσα Νυμφοδ, «προσφέρει τα μέγιστα στον λαό της περιοχής, αλλά και στους προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση