Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » «Όταν οι Άγιοι Γιορτάζουν»
«Όταν οι Άγιοι Γιορτάζουν»

«Όταν οι Άγιοι Γιορτάζουν»

Θαυμάσια γιορτή από τα παιδιά προς ηλικίας των κατηχητικών

 Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Μελισσατίκων πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 12 Μαΐου, η καταληκτήρια εκδήλωση των κατηχητικών μας σχολείων, προς και πρώτης σχολικής ηλικίας, με τίτλο: «Όταν οι Άγιοι Γιορτάζουν».

Την γιορτή άνοιξε ο μητροπολίτης   , ο οποίος ευχαρίστησε  τους συνεργάτες του, τους υπευθύνους νεότητας των ενοριών, τους κατηχητές και τέλος τους γονείς των μικρών κατηχητόπουλων, οι οποίοι εμπιστεύονται στα χέρια της Εκκλησίας ό,τι πολυτιμότερο έχουν.

Ο  επίσκοπος τόνισε πως στην τρυφερή αυτή ηλικία του ανθρώπου τοποθετούνται τα πιο γερά θεμέλια για μια θεάρεστη και υγιή . Γι΄ αυτό, η Τοπική μας Εκκλησία δημιούργησε στα κατηχητικά της τμήματα για την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία με εξαιρετικούς παιδαγωγούς – κατηχητές, οι οποίοι βάζουν με τη σειρά τους ένα μικρό λιθαράκι στο μελλοντικό Χριστιανό.  

Στη συνέχεια, οι λιλιπούτειοι ξεδίπλωσαν ένα ολόκληρο εκκλησιαστικό έτος μέσα από τα λαογραφικά των προστατών Αγίων της Ενορίας τους, τα οποία πραγματοποιούνται παραμονή ή ανήμερα της ς τους στον τόπο μας, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Βασιλικός, το Κουρμπάνι, η Βαρβάρα, τα Αλμυροκούλουρα, η Δρακοκτονία, η Βασιλόπιτα, οι Λουκουμάδες, η Πέτρα η Μαλλιαρή, οι Μηλόπιτες, είναι ελάχιστα από τα που οι γονείς και φίλοι των μικρών κατηχητόπουλων είχαν τη να θυμηθούν ή να γνωρίσουν  μέσα από πλούσιες θεατρικές χορογραφίες, ντυμένες με ευφάνταστες μουσικές.

Την αυλαία έκλεισαν οι 350 φωνές των μικρών φίλων τραγουδώντας το αγαπημένο σε όλους «Έχε γειά Παναγιά», αποχαιρετώντας έτσι μια όμορφη και δημιουργική κατηχητική χρονιά, γεμάτη αγάπη Χριστού.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση