Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Το ονομαστήρια του μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού
Το ονομαστήρια του μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού

Το ονομαστήρια του μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού

Εξέχουσα θέση στον εορτολογικό κύκλο της Τοπικής   Εκκλησίας  κατέχει η 29 Ιανουαρίου εκάστου έτους, ημέρα κατά την οποία τιμάται η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου. Τούτο, διότι ο επίσκοπος της Εκκλησίας της φέρει το όνομα του μεγάλου αυτού αποστολικού πατρός και άγει τα σεπτά  ονομαστήριά του.

Επειδή η του ερπισκόπου είναι και της Τοπικής  Εκκλησίας,  κλήρος, άρχοντες και λαός, θα συμμετάσχουν στον Μεγάλο Πανηγυρικό  Εσπερινό, που θα τελεσθεί την Κυριακή 28/1, στις 6μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό , χοροστατούντος του μητροπολίτου  Ιγνατίου, ο οποίος στο τέλος του Εσπερινού θα απονείμει στον πολιό και σεβάσμιο ιερέα Κωνσταντίνο Σταμάτη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας  Παρασκευής ς, τον Χρυσό Σταυρό της  Μητροπόλεως, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας  και στην  Θεία  Λειτουργία, την  Δευτέρα  29/1, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου .

Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Βόλου. Κατά την διανομή του αντιδώρου ο επίσκοπος θα δεχθεί τις ευχές του κλήρου, των αρχόντων και του φιλοχρίστου λαού .

Χειροτονία νέου διακόνου

 

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέου Σουλίου Πατρών θα λειτουργήσει την Κυριακή 28/1 ο μητροπολίτης   Ιγνάτιος.

Κατά την Θεία Λειτουργία, θα τελέσει την εις διάκονον του  Διονυσίου Χαϊκάλη, 25 ετών, εκ Βάρδας ς, ο οποίος είναι έγγαμος, απόφοιτος του Εκκλ/κού Λυκείου και του Εκκλ/κού ΙΕΚ Πατρών.

Ο νέος άμισθος διάκονος θα ενταχθεί στον κλήρο της Τοπικής Εκκλησίας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση