Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Το ονομαστήρια του μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού
Το ονομαστήρια του μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού

Το ονομαστήρια του μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού

Εξέχουσ θέση στον εορτολογικό κύκλο της Τοπικής   Εκκλησίς  κατέχει η 29 Ιανουαρίου εκάστου έτους, ημέρα κατά την οποία τιμάται η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου. Τούτο, διότι ο επίσκοπος της Εκκλησίας της φέρει το όνομα του μεγάλου αυτού αποστολικού πατρός και άγει τα σεπτά  ονομαστήριά του.

Επειδή η εορτή του ερπισκόπου είναι και εορτή της Τοπικής  Εκκλησίας,  κλήρος, άρχοντες και λαός, θα συμμετάσχουν στον Μεγάλο Πανηγυρικό  Εσπερινό, που θα τελεσθεί την Κυριακή 28/1, στις 6μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Βόλου, χοροστατούντος του μητροπολίτου  Ιγνατίου, ο οποίος στο τέλος του Εσπερινού θα απονείμει στον πολιό και σεβάσμιο ιερέα Κωνσταντίνο , εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας  Παρασκευής ς, τον Χρυσό Σταυρό της  Μητροπόλεως, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας  και στην  Θεία  Λειτουργία, την  Δευτέρα  29/1, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου .

Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Βόλου. Κατά την διανομή του αντιδώρου ο επίσκοπος θα δεχθεί τις ευχές του κλήρου, των αρχόντων και του φιλοχρίστου λαού .

Χειροτονία νέου διακόνου

 

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέου Σουλίου Πατρών θα λειτουργήσει την Κυριακή 28/1 ο μητροπολίτης   Ιγνάτιος.

Κατά την Θεία Λειτουργία, θα τελέσει την εις διάκονον του  Διονυσίου Χαϊκάλη, 25 ετών, εκ Βάρδας Ηλείας, ο οποίος είναι έγγαμος, απόφοιτος του Εκκλ/κού Λυκείου και του Εκκλ/κού ΙΕΚ Πατρών.

Ο νέος άμισθος θα ενταχθεί στον κλήρο της Τοπικής Εκκλησίας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση